2013/3 Vergi Hukuku Soru Tahminleri

Üyelik
23 Ara 2008
Mesajlar
59
Arkadaşlar merhaba,

Ozan BİNGÖL hocanın vergi hukuku ile ilgili soru tahminlerini sizinle paylaşmak istiyorum. Belki sınavı kolaylıkla vermemizi sağlar.

Dönem sonu işlemleri, VUK md.187 bina ve Arazinin Envantere Kaydı, VUK mf. 240 Diğer Vesikalar.
KDV Kanunun md. 21 İthalatta Matrah, md. 10 Vergiyi doğuran olay, md.15 diplomatik istisna.
6183 sayılı kanun İhtiyati haciz, md.55-58 Ödemem Emri ve İtiraz, Ödemenin Mahsup edileceği alacaklar.
Uygulama olarak ise Reeskont hesaplaması ve amortisman uygulaması.
Aynı zamqanda değelreme yöntemleri, defter tasdiki, emsal bedel ve emsal ücret, transfer fiyatlandırması gibi konuları önemli görmüş bilginize.

Hepimizi veririz de şu vergi den kurtarırız inşallah.

Hepinize iyi çalışmalar.
 
vergiden uygulama sorusu gelir vergisinden soracaklarını tahmine ediyorum. geçmiş sınavlara baktığımda şöyle bir şeyle karşılaştım. 1 yılda 3 sınav yapılıyor biliyorsunuz geçmiş yıllarda ilk sınavda gelir vergisi, 2. sınavda kurumlar vergisi ve 3. sınavda yine gelir vergisi ile ilgili uygulama sorulduğu birden fazla sınav döneminde karşımıza çıkıyor. Bu bakımdan kişisel yorumum 2013 te 1. sınavda gelir, 2. sınavda kurumlar ve 3. sınav muhtemelen gelir vergisi uygulaması ile ilgili bir soru olacaktır. Bununla beraber geriye kalan sorularda gelir vergisi maddelerinden bir soru olmayacaktır diye düşünüyorum.
 
6183 AATUHK'dan bir soru olacağını tahmin ediyorum. 2012'nin başından itibaren bu kanundan bir soru sorulması eğilimi var. Daha önce sorulmuş bir soru çıkma olasılığı düşük diye tahmin ediyorum.
Tahminimce; Madde 13, Madde 28, Madde 70, Madde 103 ve Madde 110. Bunlara bir bakın derim.
 
Arkadaşlar sınavı ilk girişte öyle aham şaham çalışmadan veren biri olarak (çok şükür:) ) size nacizane tavsiyem, vergi sınavında bilmediğiniz uygulama , soru vs ne çıkarsa çıksın düzenli bi şekilde ve bütün bildiklerinizi sıralayın.... ben uygulamayı katiyyen doğru yapmadım fakat şematik olarak ne vergilndirilir yada vergiye dahil değildr vs vs alt alta güzelce yazdım ve sonuçtan hiiiçç emin olmayaraktan 60 geldi.... Başkada diyebileceğim bişi yok :)
 
VUK'TAN vergi hataları konusu şimdiye kadar sorulmadı mı acaba? Sorulmadıysa bu konu soru olmayı fazlasıyla hak ediyor.
 
Size kesinlikle katılıyorum. Konu ile ilgili olarak bilginiz yoksa bile bildiğiniz bir şeyler olduğunu kanıtlacak nitelikte güzelce yorumlarınızı yapın hiçbir soruyu boş bırakmayın 50 almanız GARANTİ. Bu dersi geçmek zor değil!
 
Üst