fonradar

2015 Yılında Devrettiğimiz Şirket İçin Tarafımıza Kesilen Vergi Ve Ceza Hk.

Üyelik
31 Ara 2013
Mesajlar
46
Konum
istanbul
Bir mükellefe ait şirketi 20 Aralık 2015 tarihinde devir yaptık. Biz bizim dönemimizde ait tüm beyanname ve bildirimleri yapmıştık aralık ayı içerisinde. Fakat bizden sonra devir alan kişiler Aralık ayına ait verilmesi gereken beyannameyi Ocak ayında vermemişler ya da eksik beyan etmişler bilmiyorum.

Bugün eski şirket Sahibine bir ödeme emri geldi 2015 yılı Aralık dönemi KDV 14000, gecikme zammı 13000 ve vergi ziyaı cezası 44.000 toplamda 77000 TL'lik bir ceza vergi.

Bu ceza ile ilgili daha önce herhangi bir bildirim tarafımıza yapılmadı, zaten dönem bizimle alakalı da deği biz şirketi Aralık ayında devrettik ama Aralık dönemi verilmesi gereken beyannameleri Ocak ayında veriliyor, Muhtemelen devir alan kişi beyanları vermedi Ya da hatalı verdi bilemiyorum ceza nereden kaynaklı.

Şimdi sormak istediğim bizimle alakası olmayan bir vergi ve cezalar sorumluluğunu Vergi Dairesi bize Yüklemeye çalışıyor, Bununla ilgili neler yapabiliriz? konu hakkında Yardımlarınızı bekliyorum Maalesef çok sıkıntılı bir durum
 
Herkese merhaba

Sorunuzda bahsettiğiniz gibi 2015/12.dönemine ait kdv beyannamesinde;

1-Beyanname verilmiş ise sınırlı inceleme sonucunda vergi ve vzc tahakkuk ettirilmişte olabilir.
2-Vergi dairesine dilekçe ile itiraz edin.(ekinde ticaret sicil gazetesi ile noter hisse devri belgelerini ekleyin.)
3-Hisseyi devir alan şirket ortakları ile irtibata geçin.
4-6183 amme alacaklarının tahsil usulü hk. kanunun 35.maddesini okuyun.
5-İtirazınız kabul olmazsa Vergi/Ceza ihbarnamesinin tebliğinden itibaren 30 gün içinde ilgili vergi mahkemesine dava açın.(süreyi geçirmeyin.)
 
teşekkür ederim,




2-Vergi dairesine dilekçe ile itiraz edin.(ekinde ticaret sicil gazetesi ile noter hisse devri belgelerini ekleyin.)
BUNUN İÇİN SÜRE TAM OLARAK KAÇ GÜN? 7 GÜNDEN 15 GÜNE ÇIKARTILMIŞ 01.01.2018 DE, İLGLİLE DÖNEM BEYANNAMESİ 2015 YILI, CEZA 2020 DE KESİLMİŞ AMA BİZE HİÇ TEBLİĞ OLMADI, ÖDEM EMRİ TARİHİ 2022, SANIRIM 15 GÜN AMA EMİN OLAMADIM.

3-Hisseyi devir alan şirket ortakları ile irtibata geçin.
MAALESEF ULAŞAMIYORUZ HİÇBİR ŞEKİLDE, ULAŞSAK DA PEK URALI OLACAKLARINI SANMIYORUM
 
Üst