fonradar

2017 Yılı Eylül Ayından İşlenmemiş Fatura

Üyelik
21 Mar 2018
Mesajlar
3
Konum
samsun
Özel bir şirkette ön muhasebeci olarak çalışmaktayım. 2017 eylül ayında kesilmiş bir faturayı (elden kesilmiş koçanda kalmış) muhasebeye göndermediğim için işlenmemiş. 18.000 TL lik bu fatura için şuan Resmi muhasebecim bana 40.000 tl cezanız olur dedi. Eylülden itibaren devirleri kontrol ettim KDV çıkmıyor. Bu tutar doğrumu gerçekten bu kadar ceza gelir mi?? Sonuçta sorumlu da benim suçlu da benim. Bilgi verir misiniz lütfen!
 
Merhaba.Firma şahıs şirketi mi yoksa tüzel kuruluş mu.
18.000,00 TL fatura tutarını eklediğinizde kdv çıkmıyor ise sadece eylül ve ocak ayına düzeltme verirsiniz.2 adet 38,80 TL damga vergisi ödersiniz.Fakat 18.000,00 TL fatura işlenmediği için FORM BA-BS bildiriminden ceza yersiniz.Ek olarak şirketin geçici vergilerini de düzeltmeniz gerekir.Saygılarımla.
 
Firma tüzel kuruluş. Devirleri kontrol ettim KDV çıkmıyor. BS/BA cezaları ne kadar bilginiz var mı? Yani çok mu yüklü olur. Geçici beyanname için de ceza gelir mi?
 
Geçici vergiden 18.000.00 TL fatura girildiği için kar oranı değişecektir.Pişmanlık ile beyan edip cezayı vadesinde ödeyin sorun yaşamazsınız.2018 yılı için FORM BA-BS ceza tutarı 1.600,00 TL.Beyannameyi şimdi de düzeltseniz sonradan da düzeltseniz cezanın yine aynı tutar da olarak tahakkuk eder.Eğer iade alan BA-BS formlarını kullanan firma iseniz düzeltmeniz gerekir.Fakat FORM BA-BS ile ilgili bir bağlantınız yoksa ise düzeltmeyin.Tespit edilmez ise ceza gelmez.Saygılarımla.
 
Maalesef şuan karşıt inceleme başladı zaten öyle ortaya çıktı. Artık buna da şükür napalım ödeyeceğiz. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İyi çalışmalar.
 
Siz düzeltmeyi yapın o zaman ceza ne gelirse öderseniz.Belki şanslıysanız af kapsamına girebilir ileride.Rica ederim.Saygılarımla.
 

Benzer konular

Üst