2018 Kosgeb Girişimci Desteği Hakkında

Üyelik
6 Mar 2018
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
İyi günler kendine ait 400 m2 büyüklüğünde bir market açmak istiyorum ve kosgeb'in destek sunduğunu öğrendim bu desteği nasıl alabiliriz bilgisi olan var mı ?
 
1- Girişimcilik desteğinden yararlanmak için öncelikle ; Genç Girişimci Geliştirme Programı veya KOSGEB’in işbirliği ve denetimi çerçevesinde başka kurum/kuruluşlar tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini almış olmanız ve sertfikanızın olması gerekmektedir.
2- Son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda vergi mükellefiyetinin bulunmaması, Mevcutta kendisine ait gerçek kişi statüsünde başka bir işletmesinin bulunmaması, Tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede %50’den fazla ortaklığının olmaması,Başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekmektedir.
3-İşletmenin bu destekten yararlanabilmesi için, destek başvuru tarihi itibari ile son 2 (iki) yıl içinde kurulmuş olması ve girişimcinin daha önce bu destekten faydalanmamış olması şartı aranır. Birden fazla girişimcinin aynı işletmede ortak olması durumunda, işletme bu destekten yalnızca bir defa faydalanabilir.

DESTEK TUTARLARI ;
2.000 TL işletme kuruluş desteği,
18.000 TL Kuruluş dönemi Makine Teçhizat Ofis donanım ve yazılım desteği
30.000 TL işletme giderleri desteği olmak üzere toplamda geri ödemesiz 50.000 TL, geri ödemeli ise 100.000 TL destek mevcut.

tabi birde kurduğunuz işletmenin nace kodu önemli kosgeb den öncelikle faaliyet kodunuzu belirterek teşvikten yararlanıp yararlanamayacağınızı sorarak oluru halinde yukarıdaki şartları dikkate alarak kobi beyannamesi iş planı vb gibi süreçleri tamamlayarak işlemleri yürütebilirsiniz.
 
Bilgi için teşekkür ederim bu hafta içinde KOSGEB'e gittim ve girişimcilik eğitimlerine katılmak için adımı yazdırdım.Bekliyorum şimdi
 
Girişimcilik kurslarına yazıldım çok iyi denk geldi benim önümde 29 kişi vardı bana sıra gelmez dedim hepsi elendi beni kabul ettiler başlamadan kurs beni arayacaklar. İlginiz için tekrar teşekkür ederim
 
Üst