Merhaba arkadaşlar, 25/12/2024 te kestiğim serbest meslek makbuzunu yanlış kestiğimi fark ettim. Şöyle ki; stopaj oranına 20 yazacağıma 2 yazmışım, dolayısıyla stopaj ve net ödeme miktarı yanlış oldu. Bununla ilgili ne yapabilirim acaba?
Yalnız ben GİB Portal üzerinden makbuz kesiyorum, orda iptal başvuru yeri var ama, süre olarak 7 günlük süre geçti. İptal edersem ve 2025 e kesersem problem olur mu acaba?kullandığınız programdan makbuzu iptal edebilirsiniz , stopaj beyanında sorun yaşamamak için en garanti yöntem bence bu
Alıcı taraf muhtasarda %20 olarak ödeyecek, bunda problem yok. Fakat yıllık olarak maliye tarafından kontrol edildiğinde, fark görünürse problem olur mu acaba?Alıcı taraf %20 olarak beyan ederse sıkıntı olacağını sanmıyorum. Zaten yasaya göre alıcı %20 kesinti yapmak zorundadır...
İki tarafında kayıtları aynı olursa fark olmaz. Farklılık sadece makbuz ile kayıtlar arasında olur. Maliye incelese bile, matrah doğru, kdv doğru olduğu sürece vergi kaybı da olmaz. Kesinti de yasaya uygun yapılmış olur.Alıcı taraf muhtasarda %20 olarak ödeyecek, bunda problem yok. Fakat yıllık olarak maliye tarafından kontrol edildiğinde, fark görünürse problem olur mu acaba?