2024 Yanlış Kur Değerleme

Merhabalar herkese,

2024 yılı kapanışlarını henüz yapıyorum maalesef ve 2024'de bazı kur değerleme hesaplarında kuruş farklılıkları oluyor. Totalde çok büyük rakamlar değil ama sonuçta muhasebede her kuruş önemli. Kurumları da verdik malum.
Sorum şudur ki kapanış fişini nasıl yapmam gerek. Olduğu gibi kayıtları 2025'e mi taşımak doğru olur? Eğer öyleyse 2025 başında yapmam gereken bir düzenleme nasıl olmalı?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Hepimize bu yoğun zamanda sabır ve güç kuvvet diliyorum :)

İyi Çalışmalar

Merhaba,

Bence kuruş farkları yüzünden kurumlar beyanıyla farklı şekilde kapanış kaydı oluşturmayın. Eğer kuruş hatalarını düzeltecekseniz kurumları da düzeltmeniz gerekecek. Bu dönemki geçici vergi de kur değerlemesinden sonra hesaplarınız doğru şekilde olacak o yüzden olduğu gibi bırakın derim.

Büro işletiyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapın tabii ama mükemmel olmaya çalışırsanız kafanızı işten kaldıramazsınız. Büyük hata olmadığı sürece rahat olmak lazım. Şirket çalışanıysanız durum farklı tabii.

Merhaba,

Bence kuruş farkları yüzünden kurumlar beyanıyla farklı şekilde kapanış kaydı oluşturmayın. Eğer kuruş hatalarını düzeltecekseniz kurumları da düzeltmeniz gerekecek. Bu dönemki geçici vergi de kur değerlemesinden sonra hesaplarınız doğru şekilde olacak o yüzden olduğu gibi bırakın derim.

Büro işletiyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapın tabii ama mükemmel olmaya çalışırsanız kafanızı işten kaldıramazsınız. Büyük hata olmadığı sürece rahat olmak lazım. Şirket çalışanıysanız durum farklı tabii.
Çok teşekkürler,
Büroda değil şirkette çalışıyorum. Küçük yabancı bir şirket olduğu için değişik bir erp sistemi kullanıyoruz ve bazen sistemsel hataları düzeltmek zor oluyor. Yine benzer sebepten ötürü cari hesaplar, mizan ve muavinden farklı tutarlar veriyor. Yine kapanış Fişlerini mizan muavine göre mi yapmak gerekir? Cari hesap nasıl düzeltilir bu konu hakkında da bilginiz varsa çok sevinirim.
İyi Çalışmalar

Program hakkında bilgi sahibi olmadığım için cari hesapların mizan dan farklı olmasının nasıl düzeltileceği hakkında bi fikrim yok.

Temel olarak kurumlar beyanınızın mizan ile tutması ve kapanış fişinin de bu şekilde olması gerekir.

Program hakkında bilgi sahibi olmadığım için cari hesapların mizan dan farklı olmasının nasıl düzeltileceği hakkında bi fikrim yok.

Temel olarak kurumlar beyanınızın mizan ile tutması ve kapanış fişinin de bu şekilde olması gerekir.
anladım çok teşekkür ederim vaktiniz ve açıklamalarınız için.
iyi günler dilerim