2024 Yılı Kar Dağıtımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asiye780
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asiye780

Katkı Sunan Üye
@ferhat bey şöyle bir forumu taradığım zaman kar dağıtımıyla ilgili sorulara genelde siz cevap vermişsiniz o nedenle sizi etiketlemek istedim kusuruma bakmassanız sevinirim.@ferhat bey ilk defa kar payı dağıtımı yapacağım.ancak nasıl ve nerden başlayacağımı bilmiyorum.2024 karını dağıtmak istiyorum.rica etsem sırasıyla neyi nasıl yapacağımı izah edebilirmisiniz.saygılarımla

@ferhat bey şöyle bir forumu taradığım zaman kar dağıtımıyla ilgili sorulara genelde siz cevap vermişsiniz o nedenle sizi etiketlemek istedim kusuruma bakmassanız sevinirim.@ferhat bey ilk defa kar payı dağıtımı yapacağım.ancak nasıl ve nerden başlayacağımı bilmiyorum.2024 karını dağıtmak istiyorum.rica etsem sırasıyla neyi nasıl yapacağımı izah edebilirmisiniz.saygılarımla
Sayin asiye

Once firmaniz A.S mi ? Yoksa LTD mi? Zira Sermaye sirketlerinde Kar Dagitirken Karar almamiz lazim ( Tescil zorunlulugu yok). Daha sonra sirketin oz sermaye durumuna bakmak lazim. Yani Kar Dagitimi yaptigimiz zaman borca batik duruma dusmeyelim, Gecmis Yil Zararlarini kapata;im, yada Dagitilacak Karin icinde Enflasyon Kari Varmi vb. bunlri bilmemiz lazim. Diyelim ki hepsi poziif o zaman ben sizinle bir tablo paylasirim siz oraya dagitmak istediginiz tutari yazarsiniz hesaplamayi buradan beraber yapariz.

Ben size muhasebe kayitlarinida buradan yazarim. Ayrica, burasi onemli Kar'i alacak olanlarin beyanname verme durumlari onuda buradan dagitacagimiz Kar'a gore yazarim

Saygilar

Son düzenleme: