21 gün geciken maaş sonrası işten ayrılırsam?

Üyelik
18 May 2009
Mesajlar
18
maaşlarımız sürekli geç yatıyor.21 günü bulduğunda noterden ibraneme çekip işten ayrılırsam kıdem tazmınatımı alabılırmıyım?ve işsizlik maaşından yararlanabılırmıyım?
 
Ynt: 21 gün geciken maaş sonrası işten ayrılırsam?

evet keremcem bey gösterdiğiniz başlık altında konuyu açmısım daha önceden haklısınız..kusura bakmayın nolur.sizleri sürekli mesgul etmek ıstemıyorum yanlız tam anlayamaıgımdan tekrar sordum şeref bey orda cevaplamıştı demiştiki:

(Yukarıda ifade ettiğim gibi işte işci bu noktada,hadi elime bir defa fırsat geçti deyip,doğrudan bir defasında "fesih"yoluna gitmemeli,olaki olayın kendine özgü şartları ve arızi olan bu durum karşısında haksız duruma da düşebilir. )
ben bu kısmı anlamadım.işveren maaşları sğrekli gec yatırıyor zaten maaslarımızı bankamatıkten cekıyoruz.sözlesmemısde her ayı takıp eden ılk hafta yazarken 2.haftayı buluyor.yanı ayın 7 sıne kadar yatması gereken maas 15ını buluyor.bende 21 günü bulacak ilk günde istifa etmek istiyorum dolayısıyla..çünkü tam olarakda bılmıyorum nasıl davranmam gerktıgını noterden iş çıkısı seklınde degılde maasları yatırmadıkları seklınde uyarı tarzı bişey yaparsam benı orda müdür barındırmıycaktır.haklarımı bildiğimi ve diğer elemanlarıda kıskırtabılecegımı düşünecektır.bizim elemanlar malesef bırbırını degıl kendi çıkarlarını tutarlar hep..diyelim ben işten cıkmadımda uyarı gönderdım noterden müdür buna karsılık işe gec geliyor seklınde bir tutanak tutar en basıtınden..3 tutanakda tazmınatsız bir seklde işten cıkarılırım diye korkuyorum.çünkü müdürden korkularına o tutanaga yalan yere ımza atıcak çok emekli çalışan var burda.böyle olmasındansa direk 21 günden yararlanmak istiyorum.ve bu şekilde çıkarsam yıne kendım cıktıgım ıcın ıssızlık maası alamıyormuyum.
 
Ynt: 21 gün geciken maaş sonrası işten ayrılırsam?

Bahsettiğiniz gecikmeler her ay , sürekli yaşanan gecikmelerse, hala içeride almanız gerekip te almadığınız ücretiniz varsa, 20 günlük süreyi beklemenize gerek yok, ücret ödenme gününüz ne gün, o gün , ertesi gün ödenmedi mi? Bir sonraki gün >>>>> Noter>>>> ücretlerin tam ve zamanında ödenmemesi, alışkanlık haline getirilmiş olması nedeniyle sözleşmeyi feshettiğinizi bildiren ihbar yazısı gönderimi>>> yeni bir iş yerinde başlayabilirsiniz.
İlk fırsat, ilk defa gecikmede , gecikmenin hemen ertesi günü yapmış olsanız bu feshi, evet fırsatçılık olur, hatta haklı nedenle feshe de imkan tanımaz. ama süreklilik arzeden bu durum, karşı tarafın fırsatçılığına dönüşmüşse... ???

İşveren fesih sebebinizi kabul eder ve tazminatınızı öderse, İAB belgesinde çalışanın haklı nedenle feshi sebebini bildirirse, işsizlik ödeneğinden yararlanabilirsiniz, o şekilde bildirmezse, iş mahkemesinde dava açıp haklı sebebiniz olduğunu ıspatlamanız gerekir, işten ayrıldığınızda kuruma başvurunuzu yaparsınız, dava sonuçlanınca haklılığınız ıspatlandığından hak kazandığınız işsizlik sigortası ödemenizi alabilirsiniz.
 
Ynt: 21 gün geciken maaş sonrası işten ayrılırsam?

murdi ' Alıntı:
....................yanlız tam anlayamaıgımdan tekrar sordum şeref bey orda cevaplamıştı demiştiki:
(Yukarıda ifade ettiğim gibi işte işci bu noktada,hadi elime bir defa fırsat geçti deyip,doğrudan bir defasında "fesih"yoluna gitmemeli,olaki olayın kendine özgü şartları ve arızi olan bu durum karşısında haksız duruma da düşebilir. )
Bu ifadem o iletimin son kısmıdır.Sözkonusu iletinin TAMAMI DİKKATE ALINSAYDI da giriş yapılsa idi daha net anlaşılacaktı.
Bahsekonu ileti de"Bu olayımızda sn.keremcemin ifadeleri çok yerindedir.İşverence sadece ücretin(aylık ücretin)ödenmemesi veya eksik ödenmesi değil,GEÇ ödenmeside işci tarafından derhal fesih hakkının doğumuna yol açar"baynımız mevcuttur.
 
Ynt: 21 gün geciken maaş sonrası işten ayrılırsam?

her ikinizede çok teşekkür ederım.şimdi çok iyi anladım ne yapmam gerektiğini.
 
Üst