25. Maddeye Göre İş Akdim Fesih Edildi

Merhaba,
9,5 yıllık çalışan idim.6 ay önce bölümüm değiştirildi,yeni müdürüm ile hiç anlaşamadık.6 aydır psikolojik sorunlar yaşamaktaydım.Yeni verilen görev ile ilgili eğitim alamadım ve iş sonuçlarımın hatalı olduğu söylenip duruldu.Özellikle son 1 ay içerisinde benim yaptığım bir raporun aynısını stajere yaptırmaları ve son 6 aylık hedeflerimin sadece benimle paylaşılmamış olmaması bende endişe yarattı.Müdürüm bana gönderdiği ve benim kendisine gönderdiğim tüm mailleri kendi şahsi mail adresime gönderdim.Sebebi geç saatlere kadar yaptığım çalışmaları ve müdürümün bana karşı tutumlarını mail üzerinden gerektiğinde göstermekti.Şirket mail adresimden ,şahsi mail adresime bu maillerimi gönderdiğim için 25.maddenin 2bendinin e maddesi gereğince iş akdimi fesh ettiler.Ne tazminat ne kıdem hiçbirşey vermeden bunu yaptılar.Çalışma bakanlığına şikayette bulundum.Sormak istediğim çalışma bakanlığından bana sonuç dosyası ulaşmadan ben hukuki dava açamıyor muyum? Açarsam çalışma bakanlığı teftişini yargıya intikal ettiğinden sona mı erdiriyor? Bir de işsizlik maaşımı alamıyorum..Çalışma bakanlığından lehime karar çıkar ise ki (4 ay içerisinde sonuç geliyormuş sanırım) kalan işşsizlik maaş haklarımı alabilir miyim? çok tşk..

Ynt: 25.maddeye göre iş akdim fesih edildi

İlginç. anlaşılan bunlar sizi tazminatsız çıkarmayı kafaya koymuşlar. Kolay sonuç alamazsınız.

Ynt: 25. Maddeye Göre İş Akdim Fesih Edildi

Bölgışma müdürlüğünün yapacağı inceleme sonucunda , lehinize karar çıkarsa, elinizde bulunan kararla açacağınız dava süreci sizin lehinize olarak daha hızlı gerçekleşebilecektir.
Şikayetin sonucunu beklemeden de dava açabilirsiniz elbette.
Acağınız davayı kazandıktan sonra kuruma yapacağınız başvuruda mahkeme kararını da ilettiğinizde, işsizlik ödeneğinden faydalanabilirsiniz.
Ancak sn.nguroy un da belirttiği gibi , zor bir süreç sizi bekliyor.Açacağınız davanın sonuçlanma süresi ortala 18-24 aydır.

İşe iade davası açma niyetiniz varsa 30 günlük süreniz olduğunu göz ardı etmeyin.

kıdeminiz yani çalışma yılınız oldukça yüksek. bence mutlaka kıdem tazminatıi ihbat tazminatı varsa fazla çalışma ücreti gibi diğer alacaklarınızın tahsili amacı ile dava açmanızı öneririm. dava biraz uzunda sürse ( en fazla 1,5 yılda sonuçlanır ) dava çok yüksek ihtimalle kazanırsınız. ama size önerim önce şartları varsa ( 30 `dan fazla işçi çalışması ve fesihten sonra 1 ay içerisinde davanın açılması gibi ) işe iade davası açın. dava sonucunda en az 8 aylık maaşınız tutarında tazminat alırısınız. işveren işe iadenizi kabul etmezse kıdem tazminatı ile ilgili davayı daha sonra açarsınız.