27103 Teşvikte Teşvike Hemen Başlama Veya 3.Ayda mı ?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,479
Konum
istanbul
İşyerine ağustos 5 inde personel girişi olacak
Personel 27103 teşvikten yararlanabiliyor
İşyeri 2018 yılında ilk 8 ay 1 kişi çalışmış ancak son 4 ay çalışan olmamış (Yani işe başlamadan önceki yılda ortalama işçi sayısı 1 dir)
2019 yılında ocaktan beri 1 işçi çalışıyor yeni girecek personel 2. işçi olarak başlayacak
Bu durumda
Ağustos 5 inde işe başlayacak personel ilk ay ağustostan itibaren 27103 yasadan yararlanabilir mi? Yoksa işe başladığı aydan sonraki 3. aydan itibaren mi başlar
Konuda yardımlarınızı rica ederim
Kolay Gelsin
 
potansiyel teşvik sorgulama ekranında teşvik başlangıç ve bitiş süresi yer alıyor. 2019 yılında personel çalışması devam ettiğinden dolayı ağustos ayından itibaren yararlanabilir. işçi işe girşi yapıldıktan sonra İşveren sisteminin altında teşvikten faydalanacak personel tanımlama ekranında işveren tarafından tanımlanması gerekiyor.
 
Bana teşviklerin bu şeyleri karışık geliyor, niçin basit kolay herkesin anlayacağı şekilde teşvik maddeleri olmuyor artık (5510 gibi mesela)
 
üstat bu tanımlama tam olarak hangi menüde nerede yapılıyor pek anlamadım?

1. İşlem olarak https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi sistemine giriş yapıyoruz,
İşveren bölümünden / Teşvik ve Tanımlar Kısmına girip açılan menüden ;

a) İşçiyi işe almadan önce Potansiyel Teşvik Sorgulama ekranından T.c. kimliğini girip hangi teşviklerden hangi süre ile yararlanabileceğini kontrol ediyoruz.
işçinin işe girişi yapıldıktan sonra

b) İşveren bölümünden / Teşvik ve Tanımlar Kısmına girip açılan menüden teşvikten faydanalınacak sigortalı tanımlama ekranından sigortalının yararlandığı teşvikleri tanımlayabilirsiniz bu ekranda teşviklerin başlangıç bitiş ve ortalama sigortalı sayıları gösterilmektedir.
 
Üst