3-4 Aralık 2011 tarihlerinde yapılan SMMM Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan atellia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 3-4 Aralık 2011 tarihlerinde yapılan SMMM Sınav Sonuçları

selam malıyet ve fınansal muhasebeden dırdım ıstanbul...

fınasaldan 66 malıyetten 100 aldım..
smmm ruhsat almaya hak kazananları tebrık edıyorum..amya calısanlarlara allah kolaylık versın doyorum....

halil arkadaşım teşekür ederim notlar gelmiş...inşallah martta senin notlarının faydasını görürüm:) çok teşekkürler...

halilaklan ' Alıntı:
achilles_37 ' Alıntı:
halilaklan ' Alıntı:
. Bende not var vergiden. Bazı arkdaşlara gönderdim . isteyen olursa gönderirim. Faydasını görürsünüz derim.

Banada göndermeniz mümkün mü acaba teşekkürler.

arkadaşlar mailim: [email protected] buraya mailleriniz gönderin ben size gönderirim. Notları bizzat kendim hazırladım
Konular:
GELİR VERGİSİ KANUNU
KURUMLAR VERGİSİ KANUNU
VERGİ USUL KANUNU
KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU
KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU
AMME ALACAKLARI TAHSİLİ USULU HAKKINDAKİ KANUNU
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU(ÖTV)
DAMGA VERGİSİ KANUNU(DMGV)
MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ KANUNU(MTV)
ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARI KULLANMALARI MECBURİYETİ HAKKINDA KANUN
VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ KANUNU

notlar gelmiş teşekkür ederim.

gözlemledğim kadarıyla eskisi gibi kasmıyorlar... bir yusuf sürmen vakası bir maliyet muhasebesi vakası süründürdüler kaç dönem bizi... ve şunuda söylüyorum... bu notlar tesmere verilen tepkiler karşısında alınmıştır... kimbilir kaç arkadaşın dosyası yandı... onların suçu neydi... bunlarıda düşünmeden edemiyorum... allah herkesin yardımcısı olsun... bizim yaşadığımız mutluluğu herkese takılmadan nasip etsin...

arkadaşlar bu dönem maliyet sınavına girelimmi son hakkımız...

çok teşekkür ederimm moralim alt üsttt bidaha sınava girmek eziyet hatta ölüm gibi geliyorr
itirazda para yatırınca tekrar sınav başvurusundadamı para yatırılıyor acabaa itirazla ilgili biraz bilgi veririmisinizz.

Maliyet Muhasebesi : 100
Finansal Tablolar ve Analizi : 84
Finansal Muhasebe : 80
Muhasebe Denetimi : 74
Hukuk : 70
Muhasebecilik ve Mali Müsavirlik Meslek Hukuku : 70
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması : 55

ARKADAŞLAR ARALIK TA İLK GİRİŞİMDİ SINAVA ŞÜKÜRLER OLSUN İLK SEFERDE HALLETTİM.

Sınavını geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum.

Geçmiş dönem sınavlarını analiz ettiğimizde 2004-2006 yıllarında Denetim sınavlarının zor olduğunu daha sonraki yıllarda Vergi Hukukunun zorlamaya başladığını 2009-2011 arası Finansal Muhasebe ve Yusuf Sürmen ile aşırı zorlama sınavlar yapıldığını görüyoruz. Geçtiğimiz Mart-2011 de maliyet muhasebesinde tarihin en zor sınavlarından birisi yapıldı. Arkasından Vergi Hukuku zor oldu. Sırayla her dönem bir dersin sınavını zor yapıyorlar. Ancak VErgi hukukundaki kaptıkaçtı sorusuyla ve yusuf sürmen sınavlarında aşırı uçlarda gereksiz ve art niyetli sorular sorulmasıyla yeterlilik sınavlarının mesleki yeterliliği ve bilgi seviyesini ölçmekten ziyade ticari bir nitelik kazandığı artık bariz şekilde görülüyor.

Temmuz 2011 döneminde yeterliliği alan birisi olarak siz sınavlara hazırlanan arkadaşlara tavsiyem, bu mesleği hakkıyla yapmak istiyorsanız en başta Fİnansal Muhasebe Ve Vergi mevzuatına çok çalışın.

Diğer bir tavsiyem ise geçmiş yıllar sorularını iyi analiz etmelisiniz. Önümüzdeki dönem hangi dersin zor olacağını kestiremelisiniz. Bence önümüzdeki dönemin süpriz dersi Denetim olabilir. Önümüzde Yeni bir TTK duruyor. Bağımsız denetçilik mesleğinin SMMM'ler için önemi artacağı için Denetim sınavlarını zorlayabilirler.

Vergi Hukuku ise Aralık sınavı kadar zor olmasa da bence kolay bir sınav da olmayacaktır. Vergi Usul Kanununa önem verilmesini öneririm. Önümüzdeki süreçte Maliye idaresi denetim mekanizmasına önem vereceğini sürekli artan oranlarda denetim elemanı alacağını ve bir revizyona gireceği için biz meslek mensuplarının da VErgi usul kanunun çok iyi bilmemiz gerekmektedir. Bu sebeple vergiden VUK'a önem verilmelidir.

Meslek hukuku eskisi gibi organları ezberleyerek geçilecek bir sınav olmaktan çıkmıştır.Artık meslek mevzuatını daha iyi bilen, kuralları yönetmeliği bilen, ayrıca Vergi Mevzuatı ve TTK ile Meslek Mevzuatı arasında ilişki kuran daha teknik sorular gelmeye başladı. O yüzden meslek hukuku hafife alınmamalı.

Maliyet muhasebesi normal seviyede gelir. Finansal Muhasebe ise biraz zorlayabilir. Ama hiç bir zaman Yusuf Sürmen dönemine geri dönüş olmaz.

vergiden kaptıkaçtıya kapkaçı tanımlayan arkadaşlar nasıl olurda 50 alır geçer biri bunu açıklamak zorunda
tamam kabul sorular saçmaydı berbattı tersoydu ama bu havadan not verilmesini gerektirmezdi yada herkese verselerdi o zaman
bu dönem bu havadan puanları verdilerse geçen dönemlerde neler yapmışlardır kimbilir
şok geçiriyorum

hedef1 ' Alıntı:
vergiden kaptıkaçtıya kapkaçı tanımlayan arkadaşlar nasıl olurda 50 alır geçer biri bunu açıklamak zorunda
tamam kabul sorular saçmaydı berbattı tersoydu ama bu havadan not verilmesini gerektirmezdi yada herkese verselerdi o zaman
bu dönem bu havadan puanları verdilerse geçen dönemlerde neler yapmışlardır kimbilir
şok geçiriyorum

Merhaba arkadaşlar ben 4. hakkımı kullandım ve kaldım. Kursada gitmiştim. Sınavdan sonra kurstan bi çok kişiyle görüştüm soruları yapamadıklarını hatta mahkemeye bile gideceklerini söylemişlerdi. cuma günü bu arkadaşlarımızdan bir çoğu 50 alarak geçmiş. kendileri bile şaşırdılar. Kurstaki vergi hocası bile bukadar geçen olacağını düşünmüyordum dedi ve heralde mahkemelik olma korkusu yüzünden geçirdiler milleti dedi ben zaten adaletsiz bi sınav okuma sistemi olduğunu biliyorum bu da işin en uc noktası oldu malesef.

ya arkadaşlar benim canımı sıkan şu ki! tamam geçirsinler herkesi 50 versinler,benim anlamadığım benim kağıdım zaten 40 lık rahatlıkla verilebilecek bir kağıtken.1 soruyu yarım yaptım yada pek bişi yazamadım 10 bile gelmez,kalem oynatamadım diyen bazı arkadaşlar 25-30 puan almışlar.şimdi benim kağıt zaten 40 lık filanken nasıl 40 alıp kalıyorum anlamadım bu işi.ben zaten itiraz hakkımı kullanıcam.

Kazananlar arkadaşları hepsini teker teker tebrik ederim..inşallah aldıkları ruhsatı en iyi şekilde kullanmak nasip olur....Darısı ise benim gibi yeni sınava girecek olanların herkesin başına...

halil kardeşim vergi hukuku notları geldi çok teşekkür ediyorum

yazık dosya yakanların yerinde olmayı istemezdim
millet yalan yanlış bilgi yazsında geçsin sen uğraş didin dosya yak
çok üzüldüm ne desem bilmiyorum
bu kadar da gözü çıkartılmaz bu işin

arkadaşlar sınav sonuçları açıklandıktan sonra yapılan yorumları okudumda bu puanlamayla alakalı bende bir kaç şey söylemek istiyorum aralık sınavı ilk sınavımdı vergiyi zaten ağır olduğu için baştan mart sınavına bırakıp 1 sorunun 3 maddelik sorusundan birtek maddesini cevapverdim 20 almışım evet komik asıl komik olan maliyette okadar özenerek tablolarla vs 100 lük kağıdıma 75 aynı kağıdı veren arkadaşa 85 gelmesi gerçi bu traji komik hatta isyan nedeni ama 5 dersi vermiş olmam beni biaz frenledi odaya itiraz konusunda danıştım yap yapma arasında kaldılar başarılı olduğun derse itirazda bulunma sınırda olsan neyse ama olurya puanında düşe bilir dediler yutmak zorunda kaldım bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum martta herkeze kolay gelsin ve vergiyi martta kolay bekliyorum çünkü genelde o dönem kolay olmuş bakalım göreceğiz....

geçtiğin ders için kesinlikle itiraz yapmanı tavsiye etmem,benim vergi 40 denetim 37 meslek 35 üçündende edicem.çünkü en azından ikisi geçer not olmalıydı diye görüyorum,cevaplara bakınca.belki en azından birini düzeltirler.

merhaba arkadaşlar,
aralık sınava ilk girişimdi allahın izniyle geçtim,kursa gitmiştim isteyen bir arkadaşa bütün kitaplarımı yollamak istiyorum...adresi [email protected] adresine mail atarlarsa bugün kargoya verebilirim..

şimdi ankaraya bir arkadaşa kargo yaptım notları hepinize teşekkür ederim,başarılar dilerim...