3 Ay Sigortasız Kalmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan info34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar,Abiler,Ablalar herkese merhaba bir sorum olucaktı foruma yeni katıldım.Yaklaşık 2 aydır işsiz ve sigortasızım sağdan soldan duyduğuma göre 3 ay sigortasız kalınca sgk ya para ödemek zorunda kalıyormuşuz.Bu işin aslı astarı nedir merak ettim eğer böyle birşey varsa saçmalık değilmi beni aydınlatabilirmisiniz bilginiz varsa teşekkürler.

Kalan GSS Prim Borcu
908,44 TL

hocam e devletten sorgulama yaptım böyle bişey çıktı bu parayı ödememmi gerekiyor işsizim zaten nasıl olucak bu

18 yaşını geçtikten sonra eğer okula devam etmiyorsanız, işsiz olduğunuzda bir sağlık güvenceniz olmadığında yani sigortalı olmadığınızda aylık gelir durumunuza göre devlete genel sağlık sigortası primi ödemek zorundasınız. SGK'ya gidiyorsunuz size evraklar veriyorlar bu evrakları kaymakamlığı falan götürüyorsunuz ve bunlara göre sgk size bir gelir durumu çıkartıyor bunun üzerinden hesaplanan primi her ay ödüyorsunuz. Bu gelire aynı evde yaşadığınız kişilerin gelirleri de dahil ediliyor sadece kendiniz olarak düşünmeyin.

Eğer bu gelir testini yaptırmazsanız sgk en yüksek düzeyden ödetiyor genel sağlık sigortası primini. Bir an önce sgk ya gidip gelir testi yaptırın.

ben bunu yeni öğrendim asgari ücretlere çalışan biriyim 900 lirayı zaten ödeyemem üstüme malımda yok içerimi atıyorlar naparlarsa yapsınlar artık

ben bunu yeni öğrendim asgari ücretlere çalışan biriyim 900 lirayı zaten ödeyemem üstüme malımda yok içerimi atıyorlar naparlarsa yapsınlar artık

Sayın info34;

* Daha önceden gelir testi yaptırdınız mı ? Bu borcunuzdan haberiniz yoksa muhtemelen zamanında Gelir Testi müracaatı yaptırmadığınızdan GSS priminizi yüksek tutardan gösterme ihtimalleri var.İlk olarak bunun üzerine düşün derim.

* 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Başbakanımızın vaatleri arasında GSS prim borçlarının silinmesi de bulunmaktaydı.Muhtemelen Gss kaynaklı prim borçlarınız silinecektir.

Son düzenleme:
yarın kaymakamlığa gidicem benim bunlardan haberim yoktu hiç başımıza iş çıktı neyse sağolun ilgilendiniz