Merhaba gecici bey. veridli ancak bankada düzeltme yapılması lazım 9 .ay sonu bir harekette hata var ne yapmam lazım 01.10.2025 işlesem olur mu yoksa düzeltme mi verilmesi gerekir
Geçici vergi matrahını etkileyecek tek durum gelen havalenin 30 eylülde hesaplanacak kur farkıdır. Ekim ayına kaydederseniz banka bakiyenizde tutmaz. Eylül ayına kaydediniz. Kayıtlarınız doğru olsun. Kur farkı geliri varsa ve geçici vergi matrahının %10 unu aşmıyorsa düzeltme vermeyinizmerhaba 9. ay eur ödemesini 10.aya işlenmiş gönderilen havale 1.10.2025 yapsam olur mu
benim göndersiğim havale banka eur bakiyemizin kur değerlemesinide malimüşavirimiz yapmış aynen bakam tutmuyor dedğiniz gibi öyle de oluncaGeçici vergi matrahını etkileyecek tek durum gelen havalenin 30 eylülde hesaplanacak kur farkıdır. Ekim ayına kaydederseniz banka bakiyenizde tutmaz. Eylül ayına kaydediniz. Kayıtlarınız doğru olsun. Kur farkı geliri varsa ve geçici vergi matrahının %10 unu aşmıyorsa düzeltme vermeyiniz
Kaydı 30 eylüle, 30 eylülün kuru ile yapın banka bacağında kur farkı olmaz, karşı hesabında kur farkını ekim ayında hesaplatırsınız.benim göndersiğim havale banka eur bakiyemizin kur değerlemesinide malimüşavirimiz yapmış aynen bakam tutmuyor dedğiniz gibi öyle de olunca
teşekkürler ben kaydımı eylül ayına yapıyorumKaydı 30 eylüle, 30 eylülün kuru ile yapın banka bacağında kur farkı olmaz, karşı hesabında kur farkını ekim ayında hesaplatırsınız.
Çok özlemiştik....Müjde... Müjde...
Yeni vergi taslağında 4.dönem geçici vergi beyannamesi tekrar aramıza katılıyor.