fonradar

3 Yıllık Denetim Uygulamalı Eğitim

Üyelik
17 Ocak 2014
Mesajlar
2
Konum
Ankara
İyi günler arkadaşlar,

Ben 3,5 yıl bir denetim firmasında denetçi olarak çalıştım.Fakat çalıştığım denetim firması VUK'a göre tam tasdik hizmeti veren bir firmaydı ve bağımsız denetim yapılmıyordu ayrıca firma ortaklarının bağımsız denetçi lisansı da yoktu. Bu süreyi 3 yıllık uygulamalı mesleki eğitim süresinden saydırmam mümkün müdür?Gerçi maddede açık açık belirtmiş 3568 sayılı Kanun şeklinde.Ayrıca bu süreyi nasıl tevsik etmem gerekir?

MADDE 15 – (1) Denetçi olmak isteyenlerin en az 3 yıl süreyle, finansal tablo denetimi dahil olmak üzere mesleki konularda denetçi yanında ya da denetim kuruluşunda uygulamalı eğitim almaları şarttır. 3568 sayılı Kanun çerçevesinde tasdik ve vergi denetimi hizmetlerinde geçen süreler ile aynı Kanunun 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında denetim yetkisini haiz olanların, bu kamu kurum ve kuruluşlarında geçirdikleri süreler uygulamalı mesleki eğitim süresinden sayılır.
 
Tam tasdik hizmeti 3568 sayılı kanunla düzenlenmiş bir hizmet olduğu için 3 yıllık uygulamalı mesleki eğitim şartını sağlar diye düşünüyorum. Diğer konuda ise tasdik yapabilmek için bağımsız denetim lisansına zaten ihtiyaç yoktur. Aslında şu andaki YMM lerin sanırım tamamına yakını ya da büyük çoğunluğu da bağımsız denetim yönetmeliğinde sonradan yapılan istisna ile bağımsız denetim lisansı sahibi oldular veya olmaya hak kazandılar.
 
Üst