30.05.2007 Tarihli Resmi Gazetede Değişiklik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İLKAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İLKAY

Katkı Sunan Üye
30 mayıs 2007 - 26537 sayılı resmi gazetede 2007/12143 bakanlar kurulu kararında KDV de değişiklikler var bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varmı?

Ynt: 30.05.2007 tarihli resmi gazetede değişiklik

bazı kalemler için 01/06/2007 bazıları için 01/01/2008 tarihinden itibaren oranlar değiştirildi. sizin anlamadığınız nedir?

Ynt: 30.05.2007 Tarihli Resmi Gazetede Değişiklik

sayın nane;

gözünüzden kaçtı galiba!

4, 6 ve 7.inci maddenin yürürlük günü bugündür.

http://archive.ismmmo.org.tr/docs/ya/30052007_KDVORANLARI.pdf

Bazı kalemlerin yürürlük tarihinin 01/06/2007 olacağı doğrudur.

Yalnız tevkifat kısmı beni düşündürdü.

Sadece tevkifatlı hizmetlerin mi oranı değişti, yoksa tevkifat olmayan işlemlerin (baskı, boya) kdv oranları da değişti mi.
Bana göre tamamı %8 . Ama tevkifatlı olmayanların %18 kaldığı yönünde bir görüş var..

İyi çalışmalar,

İLKAY "acele giden ecele gider" diye boşuna dememişler. ;D
-/-
MADDE 5 ? 17/7/2002 tarihli ve 2002/4480 sayılı Kararnamenin eki II sayılı listenin "B) DİĞER MAL VE HİZMETLER" bölümünün sonuna aşağıdaki 22 nci sıra eklenmiştir.
"22 - Fason olarak yapılan tekstil ve konfeksiyon işleri,"
şeklinde değiştiğine göre fason işlerde tevkifata tabi olduğuna göre...

%8 lik lerin açılımı genişletildi.

bu da 2 rar dosyası konuyu açan arkadaşın sorunu buydu sanırım

sayın hakan yğt;

Hayır benim SORUNUM o değil.bugün saat 14.00 kadar bu tebliğin en iyi sitelerden birisi sayılan Alo Maliyenin KDV bölümünde yer almamasıdır.

Ben zaten her sabah resmi gazete dahil olmak üzere internette mesleğimle ilgili siteleri dolaşıyorum.

bilgi paylaşımdır.

Sayın forumdaşlar,

Konuyla ilgili başkaca bir mevzudan bahsedeyim. II sayılı listeye eklenen 24 sıranın parantez içi hükmü ''Ancak geceleme hizmeti kapsamında verilmesi ve geceleme bedeline dahil edilmesi mutat olan diğer hizmetler bu sıra kapsamında yer almakla birlikte bu şekilde belirlenen geceleme bedeli içinde sunulan alkollü içeceklere ilişkin yüklenilen katma değer vergisi tutarları, hizmeti sunanlar tarafından indirim konusu yapılamaz.'' çok enteresan bir uygulamayı bakanlar kurulu kararıyla mevzuta dahil edecek. Bakanlar kurulu kararıyla KDV indirimi yasaklanmıştır.

Peki Fason İşlerinden kasıt bütün fason işleri mi yoksa sadece tevkifata tabi olanlar mı.
örneğin dikimde tevkifat var ama boya baskıda tevkifat hesaplamıyoruz. fason baskı fason boya da kdv %8 mi %18 mi olcak

Merhaba arkadaslar:
et te kdv 1 e indi.Ancak balık tavuk I sayılı lıstede yer almadıgı için kdv 8 olarak kalmaktadır.Görüşlerinizi okumak isterim.Bu sonuca 3. maddenin en sonundaki parantez içi son hukmu.
iyi çalışmalar

Değerli forumdaşlar,

Grup şirketlerimizden ikisi kumaş boyama faaliyetinde bulunuyor. Bana göre FASON olan boyama faaliyetini, bazı arkadaşlar fason olarak görmeyip, %18'den devam etmesi gerektiğini savunuyorlar.

Bence;
Tekstil ve konfeksiyon sektöründe bir hizmetin fason olarak tanımlanıp tanımlanmayacağını tevkifatlı ya da tevkifatsız oluşu belirlemiyor. Ana maddesini ben gönderip, üzerine işlem yapılmasını istiyorsam, bu hizmet fasondur. Tevkifatlı ya da tevkifatsız oluşu, diğer bir takım malzemelerin işlemi yapan veya yaptıran kişiye ait olması noktasında devreye giriyor. Sonuçta tevkifatlı ya da tevkifatsız olması, o hizmetin fason olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Bu durumda da yapılan tüm fasonlar, tevkifatlı ya da tevkifatsız hiç farketmez, tamamı %8
Sadece tefkifatlı işlemlerin 2/3 oranı tevam ediyor.

Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyim..

İyi çalışmalar,

yorumunun dogru oldugu gorusundeyim.
iyi calışmalar

river ' Alıntı:
Merhaba arkadaslar:
et te kdv 1 e indi.Ancak balık tavuk I sayılı lıstede yer almadıgı için kdv 8 olarak kalmaktadır.Görüşlerinizi okumak isterim.Bu sonuca 3. maddenin en sonundaki parantez içi son hukmu.
iyi çalışmalar

Merhaba ;

c) 3 no.lu fasılında yer alan mallar (0301.10 pozisyonunda yer alan süs balıkları hariç),

Eğer bu maddeden söz ediyor iseniz , sadece süs balıkları hariç demektedir.

İlgili fasılların listesi

Benim düşüncem belki yanlış olabilir ama bu şekildedir.

benim bahsettiğim konu şu ki:
et I sayılı eski listede yer aldığı için % 1 e inmiştir.Ancak tavuk ve balık eski I sayılı lıstede yer almadığı için % 8 olarak devam etmektedir.Benim tebliğden cıkardığım anlam budur.Bu sonuca ise ''Bu bölümdeki malların I sayılı listede de yer alması halinde, I sayılı listede belirlenen oranlar uygulanır."
ibaresinden ulaştım. BKK 3. maddenin en son satırındadır.

iyi Çalışmalar

MERKÜR ' Alıntı:
http://archive.ismmmo.org.tr/docs/ya/30052007_KDVORANLARI.pdf

İsmmo 'nun sayfasından bir bilgi.

Buda sana yardımcı olur sanırım..

Herkese kolay gelsin

Merhaba ;

http://www.alomaliye.com/ekonomi/2007/turizm_gida_kdv.htm

30.Mayıs.2007 tarihli Alomaliye ana sayfasındaki AA haberine ve ilgili BKK 'na göre -ETDE, SÜTTE, ÇAYDA, KAHVEDE KDV YÜZDE 1'E İNDİ-

Buraya kadar tamam ama İSMMO nın ilgili yazısında bununla ilgili bir ibare yok ya da ben mi yanlış yorumluyorum ya da okuyorum ?

Bu BKK'de anlaşılmayan cok farklı yorumlar ortaya cıkmakta ve uygulamayada yarın baslanıcak olan urunler var.Bu konu bugun cozumlenmek zorunda arkadaslar.

İyi Çalışmalar

Merhaba ;

Herkes katılmayabilir belki ama bence ilginç olan ne biliyor musunuz ?

TÜRMOB da konuyla ilgili ,BKK dahil , en ufak bir bilgi bile yok.

Haklısın:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,neden kimse bu konuyla ilgilenmedi anlasılmaz.

Bu Bkk sadece sansasyon baska 1 sey içermiyor.
19 haberlerinde bu oranlar acıklanmadı.İlginç degıl mı.Sadece Turızm'den bahsedıldı.