fonradar

30 gün raporlu bildirge nasıl verilir

Üyelik
8 Şub 2010
Mesajlar
12
arkadaslar merhaba bir işçimiz hastalık sonucu 30 günlük rapor aldı bunun e-bidirgesini nasil vericez birde istharat rapor girisini 30 gün bitikten sonramı bildircez yoksa 10 ar 10 ar mi bildircez tesekkürker
 
Ynt: 30 gün raporlu bildirge nasıl verilir

gün sıfır
ister 10 ar günlük ister rapor bittikten sonraki 5 gün içinde
 
Ynt: 30 gün raporlu bildirge nasıl verilir

Merhaba;
kendimde ciddi bir rahatsızlıktan ötürü 2,5 aydır raporluyum ve 3 ay daha rapor verdiler.Ama işverenle görüştüm. Sigorta açısından herhangi bir hak kaybı olmasın diye birde zaten maaşımı ödemeye devam ettiği için raporlu olmama rağmen 30 gün tam göstermeye devam ediyorum.
 
Ynt: 30 gün raporlu bildirge nasıl verilir

Raporlu olduğunuz halde resmiyette çalışıyor olmanız işvereninizi zor durumda bırakabilir.
 
Ynt: 30 gün raporlu bildirge nasıl verilir

Resmiyette çalışıyor olmanızdan kastınız fiilen çalışmaksa hayır.Fiilen çalışmıyorum.Yukarda belirtiğim uygulamayı neye göre yazdım SSK kanunun 16 sayılı genelgesine göre.Orda çok açık bir şekilde kurumdan geçici işgöremezlik ödeneği alan işçilere işeveren tarafından ödenen tam ücretlerin prime tabi olacağı belirtilmiş.
Uygulamada bir çok insan SGK primin tam gösterilmesini kişinin fiilen çalıştığı anlamında değerlendirmektedir.Hele birde raporlu ise raporlu işçi çalışıtırlmış mantığı çıkarılmaktadır.Bu yanlıştır.İşveren yıllardır yanında çalışan elemana atıfet kabilinden ödeme yaptığında bunu SGK ya nasıl bildireceksiniz?
 
Üst