3294 Sayılı Kanun SGK Teşvik

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Noas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
1 Mar 2022
Mesajlar
40
Konum
Antalya
3294 SAYILI teşvikle şe girecek personelimiz var. Personelin nakdi yardımında bir kesinti ya da tamamen kesilme durumu olur mu bilgisi olan var mı?
 
3294 SAYILI teşvikle şe girecek personelimiz var. Personelin nakdi yardımında bir kesinti ya da tamamen kesilme durumu olur mu bilgisi olan var mı?
Sayin Noas

Personelin nakdi yardımıni nerden aliyor. 3294 Sayili Kanuna baktigimizda Sigorta Primi Desteğinden Yararlanma Şartlarına baktigimizda

Destek kapsamında bildirilecek sigortalıda bulunması gereken şartlar

MADDE 4 –
(1) Sigorta primi desteğinden yararlanılacak sigortalıda aşağıdaki şartlar birlikte aranır:

a) İşe başladığı tarihten önceki son bir yıl içerisinde nakdî düzenli sosyal yardımlardan en az bir defa yararlanmış olanların ikamet ettiği hanede bulunmak,

b) 5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendi kapsamında olmak,

c) İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasında olmak,

ç) 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında özel sektör işverenlerince 26/4/2016 tarihi ve sonrasında işe alınmış olmak.

Sigortalida bulunmasi gereken sartlari saymis, ayni Kanunun 10 Maddesinde

Yönlendirme ve Müeyyide

İŞKUR’a kaydedilecek kişiler

MADDE 10 –
(1) Aşağıdaki şartları birlikte haiz olan kişiler çalışabilir olarak nitelendirilir ve Vakıflar tarafından bütünleşik sistem üzerinden İŞKUR sistemine kaydedilir:

a) Son bir yıl içerisinde nakdî düzenli sosyal yardımlardan en az bir defa yararlanmış olanların ikamet ettiği hanede bulunmak ve 5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendi kapsamında olmak,

b) 18 yaşını doldurmuş ve 55 yaşından gün almamış olmak,

c) 1/7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında aylık almıyor olmak,

ç) 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 7 nci maddesi kapsamında engelli yakını olarak engellilerin evde bakımına destek için yapılacak sosyal yardımlardan yararlanmıyor olmak.

(2) Bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen şartları sağlayan çalışabilir durumda olan kişiler İŞKUR tarafından durumlarına uygun işlere yönlendirilir, mesleki eğitime veya diğer aktif işgücü programlarına tabi tutulur.

Kanunun 12 son Maddesinde Desteğin uygulanmayacağı haller kisminda 4 bolumde

MADDE 12 –
(1) Yapılan muhtelif kontrol ve denetimlerde, çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği tespit edilen işverenler bir yıl süreyle bu destekten yararlanamaz.

(2) Bu destek hükümleri, 21/4/2005 tarihli ve 5335 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 30 uncu maddesinin ikinci fıkrası kapsamına giren kurum ve kuruluşlara ait işyerleri ile bu işyerlerinin yaptırdığı her türlü alım ve yapım işlerine ilişkin işyerleri, sosyal güvenlik destek primine tabi çalışanlar ve yurt dışında çalışan sigortalılar hakkında uygulanmaz.

(3) Teklif edilecek iş, mesleki eğitim veya diğer aktif işgücü programları ilçe belediyesi için ilçe sınırı, büyükşehir belediyesi için işyeri servis aracı veya en fazla iki şehir içi toplu taşıma aracıyla ulaşım sağlanabilen il sınırı dahilinde yer alır. Ancak kişinin istemesi halinde farklı il veya ilçelerde istihdam edilebilir.

(4) Bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen şartları sağlayan kadınların bakmak zorunda olduğu ilkokul çağında veya daha küçük yaşta çocuk ya da çocukları olması veyahut birinci fıkrada belirtilen şartları haiz kişilerin sürekli hastalık hali veya çalışmasına engel teşkil eden bu ve benzeri nitelikteki mazeretlerinin Vakıflar tarafından tespit edilmesi halinde bu tespit kararı Vakıfça kayıt altına alınarak bu kişiler çalışamaz olarak nitelendirilir ve İŞKUR sistemine kayıtları yapılmaz.

Sonuc olarak Personelin aldigi nakit yardimi nereden aldigini yazarsaniz ona gore yardimin kesilip, kesilmemesini degerlendiririz
 
Üst