3568 SAYILI YASA HK.

SEMİZOGLU

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
121
Konum
SAMSUN
3568 Sayılı meslek yasamızın güncelliğini yitirdiği ve değişikliğe ihtiyacı olduğu herkesin malumudur. Bu yasanın günümüz şartlarında en iyi şekilde meslek mensuplarının ihtiyaçlarına cevap verebilmesi ve mesleğin konumunu itibariyle hakkettiği yeri bulabilmesi için yapılması düşünülen değişiklik ve eklentiler ne olmalıdır?
 
meslek yasamız için proaktif davranmalıyız,

sn:semizoğlu
önceki forumda da bu konuyu sıcak tutmaya çalışmıştık sizlerle beraber.ve sanırım artık son demlerine gelinmiş durumda.vergi konseyi hükümetin talebi doğrultusunda 3568 sayılı yasamızla ilgili çalışmaları başlattı.ismmmo nun 16.genel kurulunda da sn.yahya arıkan ,turmob ve odalarımızın yasayla ilgili çalışmaları başlattığını açıkladı.
Buraya kadar herşey güzel ,olumlu ancak;dağ fare doğurmasın.iyileşecek derken eskiyi arar hale gelmeyelim.ör;üniversite mezunu olmayanların mesleğe alınmasına devam edilecek mi,3 başlı meslek ünvanı ve 2 başlı meslek örgütü devam edecek mi,türmob yönetim,disiplin ve denetleme kurullarındaki antidemokratik 5/4 kuralı değişecekmi,devletten gelenler ve yeminli ayrıcalığı devam edecekmi .Tabi ki çoğaltılabilir ancak bunlar mesleğimizde hayati önemdedir.Meslektaşlar ve odalarımız yasa çıkmazdan evvel proaktif davranmalı ve dik durmalıyız.Gerekirse muhatap alınmamız için türkiyenin her tarafında meslektaşlar meclise yürümeliyiz ki, yasamızdaki mevcut hatalar ve antidemokratik kurallar yeniden yasalaşmasın. konjuktür bu yasanın değişmesini dayatıyor.Bazı güçodakları ve menfaat oligarşisinin dayatmalarına yeniden mağlup olmayalım.
Hüseyin TOKSÖZ SMMMM
 
Üst