3600 gün 15 yıl hakkımız verilmez ise

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mls1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mls1994

Katkı Sunan Üye
merhabalar ben 3600 gün 15 yılımı doldurdum bu sebeple kıdemimide alıp ayrılmak istedim 1 hafta süre istediler vereceklerini söylediler ssk dan yazımıda alıp verdim ama 1 hafta sonunda verilmez ise benim hakkım yanar mı yani şu an gidip dava açayım mı ?

Ynt: 3600 gün 15 yıl hakkımız verilmez ise

vede nereye şikayet etmem gerekir

Ne bu acele? Dava açmak sorunuzu çözmezki? Gidip ne zaman vereceklerini sorun cevap alamazsanız noterden tebligat gönderin.
Bundan sonuç alamazsdanız Bölge Çalışmaya dilekçe ile başvurun. Dava en son aşama bütün çareler tükenince başvurulur.

15 yıl 3600 gün ile SGK dan aldığınız yazıdan dolayı işverenden haklarınızı talep edersiniz. İşvereniniz ödeyeceğim diye bir tarih belirtiyor ise bekleyin ödemem diyorsa noterden ihtar çekin. İhtarınıza dönüşüm olmaz ise çekmiş olduğunuz ihtarın bir örneği ve dilekçe ile ÇSGB Bölge Çalışma Müdürlüğüne yazılı şikayette bulunun tarafınıza kurum yetkilileri tarafından size ve işvereninize tebligat gönderilir. Dava süreci bundan sonra başlayacaktır. bencede acele etmeyin işvereninizle görüşün önce.

nguroy ' Alıntı:
Ne bu acele? Dava açmak sorunuzu çözmezki? Gidip ne zaman vereceklerini sorun cevap alamazsanız noterden tebligat gönderin.
Bundan sonuç alamazsdanız Bölge Çalışmaya dilekçe ile başvurun. Dava en son aşama bütün çareler tükenince başvurulur.

eeee haklı da olsa , haksız da olsa nasıl olsa tüm davalar işçi lehine sonuçlanıyor , normal değil mi direk mahkemeye yönelmeleri :)

HAZELSU ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:

eeee haklı da olsa , haksız da olsa nasıl olsa tüm davalar işçi lehine sonuçlanıyor , normal değil mi direk mahkemeye yönelmeleri :)
Sn.HAZELSU,
sonuçta işçi davayı kazanıyorsa, ya işçi haklıdır, yada işveren hatalı işlem yapmıştır :)
Öyle değil mi ;)

Şuna da dikkat etmek gerekir.
3600gün ve 15 yıl bittiğinde kıdem tazminatınız vermek zorundalar ancak emeklilik yaşınız ya da başka bir deyişle emekli maaşı bağlanma yaşınız artacaktır. sgk ya sormanızı tavsiye ederim.