368. Ödenmeyen Sigorta Primleri Hk.

Ayşe Gültekin

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Haz 2013
Mesajlar
216
Konum
Akhisar
Merhaba,

Arkadaşlar, gerçek kişi 1.sınıf bilanço usulüne tabi bir mükellef kendi işyerinde 4/a kapsamında sigortaya tabi iken, 4/b statüsüne geçti.

4/b ye geçerkende 4/a lılık süresince sigorta tahakkuklarını ve arada ödediği sigorta primlerini; prim transferi yaptırarak 4/b kapsamındaki gün ve prim tutarına naklettim.

Mükellef 1.sınıfa tabi bilanço esasına tabi olduğu için, bilançosunda 368.nolu hesapta görülen ve 4/b ye naklettiğim 2012 ve 2013 yılı ödenmeyen (4/a)sigorta primlerinin akıbeti ne olacak?

hangi hesapla kapatacağımı bilemedim.

368 deki rakam 4/a kapsamındaki primlere aitti, fakat kurumca resen 4/b ye geçmesi zorunlu kılınınca, bu primler otomotikman prim transferi ile 4/b ye geçti.

Şimdi 6552 sayılı yasa kapsamından yararlanıp yapılandırma yapılacak.

Bilançoda bağkur primleri takip edilemeyeceğine göre 368 deki bu rakam için ne yapılabilir?

Bu konuda bir fikriniz var mı?

Teşekkür ederim.
 
Tabiki olurSayın Selin, Tüccarın ticari işletmeye Ticaret yapmak için işletmeye tahsis ettiği semaye ile ilişkilendirilmeyen bor ve alacak için söz konusu hesaplar kullanılması mümkün olduğu düşüncesindeyim.
 
Paylaşmak gerekirse eski dönemlerde 2 ayrı şahıs işletmesi için bende bu hesapları kullandım ve kullanan meslekdaşları biliyorum.Zaten firma sahipleriyle firmayı (gerçek veya kurum olsun) ilişkilendirebilceğiniz hesap bunlardır.

Kolay gelsin.
 
Üst