personel maaş programı

4447/Geç.10.md. Sigortalı Girişi İşkur kaydı

Merhabalar,bir mükellefin işçisini sigortalı olarak işe girişini yaptım ve 6111 sayılı yasaya uygunluğunu inceledim,işe giren sigortalının son altı aya ait hizmet kaydı yoktu ve işkura kayıtını internetten yaptırdım ama e bildirge ekranında işkura kaydı olmadığı için 6 ay teşvikden yararlanamaz uyarısı veriyor.Bu konuda ne yapabiliriz işkurlamı görüşmemiz gerekir?

Ynt: 4447/Geç.10.md. Sigortalı Girişi İşkur kaydı

çalışanın işe girmeden önce işkurumuna kayıtlı olması gerekiyor. sonradan yapılan kaydı dikkate almayacaklardır.

İşe girmeden 1 gün önce kaydı yapılmıştı

o zaman bağlı olduğunuz işkur şubesiyle görüşün.

6111 saylı yasa ile gelen teşvik ile ilgili olduğundan bu konuya yazdım .

şartları sağlarken işçi ortalamasının sonraki ayda düşmesi halinde teşvikten yararlanılmayacak mı ?

örneğin mayıs 2011 de işçi aldık ve şartları sağlıyorduk. önceki 6 aylık ortalama işçi sayımız 2 idi. mayısta 3. işçiyi aldık ve teşvikten yararlanarak bildirgeleri verdik. mayıs haziran temmuz 3 işçi ile çalıştık ve ağustos ayında işçi çıkarttık ve ortalama işçimiz 2 ye düştü .

bu durumda teşvik durumu ne olacak ?

Yeniden 3 ve üzeri oluncaya kadar yararlanamayacaksınız. Yararlanamadığınız aylar son teşvik yararlanma tarihini de değiştirmeyecek.

Teşekkür ederim sayın g705

bu teşvikten yararlananlar şartları sağlayıp sağlamadıklarını sürekli takip etmek zorundalar yoksa cezalı primler ödemek zorunda kalabilirler

bununla ilgili net bir tebliğ var mı?

başlıkta yazılı kanun ve maddeyi incelersen yeterince net zaten.