fonradar

4447 İşveren Hissesi Prim Desteği

Üyelik
3 Mar 2008
Mesajlar
69
Merhaba

Sgk'na başvurumu istenen belgelerle yaptım ve 4447 sayılı kanuna göre bordro gönderebilmem için işverenler servisinin müdür yardımcısı gerekli kanun satırını açtı. Ağustos ve Eylül aylarına ait bordroları teşvikten faydalanarak kuruma gönderdim. Fakat Sgk'nun E-bildirge servisinden dün telefon geldi. 4447 sayılı kanundan faydalanamayacağımı işverenler servisinden kaydın yanlışlıkla açıldığını bordroyu iptal ederek yeni bir bordro vermem gerektiğini ve işveren primininde ödenmesi gerektiğini aksi halde ceza göndereceklerini söylediler.
Bu durumda iptal bildirgesi göndermezde Sgk' na dava açarsam acaba kazanma şansım nedir? Şu anda Sgk memurları ne yaptıklarını bilemez durumdalar. Madem faydalanamıyorduk o zaman neden bu sütunu açtılar? İstedikleri tüm belgeleri verdik, İstedikleri bilgiye ulaşabiliyorlar. Neden sonradan biz mağdur durumuna düşüyoruz?
 
Ynt: 4447 İşveren Hissesi Prim Desteği

Onların dokunulmazlıkları varda ondan.
 
Ynt: 4447 İşveren Hissesi Prim Desteği

Sayın nane yada bu tür konularla ilgili tecrübesi olan sayın formdaşlar ;
bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? Sizler aynı durumda kalsaydınız ne yapardınız? Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
 
Ynt: 4447 İşveren Hissesi Prim Desteği

Eğer işyeri ve işe aldığınız personelin şartları tutmuyorsa bunu düzeltmek mecburiyetindesiniz.

İşlemi gerçekleştiren memur hata yapmış olabilir. Ancak sizin de başvuru yapmadan önce şartlarınızın uyup uymadığını kontrol etmeniz gerekirdi.Bu tip yeni başlayan uygulamalarda maalesef bu tip aksaklıklar olmaktadır.

Mağduriyetinizle ilgili kurumu dava edebilirsiniz ama değmez,sonuçta zaten yararlanma şartları bulunmuyorsa mecburen ödeyeceksiniz.
 
Üst