4447- ortalama sayısı ile ilgili inceleme

ozgul35

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Mar 2011
Mesajlar
187
Konum
izmir
Arkadaşlar,

ortalama sayısına göre Ankara'dan yapılan incelemeye göre şirketlere ,eğer hatalı bir şekilde 6111 den yararlandırma varsa , yazı geliyor, .

Fakat bu incelemer hangi tarihe kadar yapıldı? bilen var mı?

ve ceza gelen yada yazı gelen arkadaşlar varsa, hangi aylar için size bu yazı geldi?
 
Ynt: 4447- ortalama sayısı ile ilgili inceleme

merhaba,

6111 ile ilgili değil ama 2010 yılında 5921 kapsamında yersiz teşvikten yararlanma nedeniyle birkaç mükellefe yazı geldi geçtiğimiz ay. İlgili dönem için iptal ve ek olarak Aylık prim hizmet belgesi verdik. Eksik kalan prim için gecikme cezası ile birlikte ödeme yaptık.

6111 içinde mi gelmeye başladı acaba?
 
Ynt: 4447- ortalama sayısı ile ilgili inceleme

Hangi tarihe kadar yapıldı derken. eğer kanunu aykırı bir Teşvik indirimi sözkonusu ise zaten ilgili işveren e ait Dönemleri ve kimler olduğu detaylı bir şekilde yazı ile 5921 kapsamında bildirildi. iptal, ek olarak verildi Damga vergiler çıktı. yersiz yararlanılan indirimler gecikme zammı ile ödendi. aynı şekilde duyumunuz doğru ise 4447 ile ilgili de yazı gelecektir. orda zaten açık açık neler yapmanız gerektiği yazacaktır. Sıkıntı yapmayın belki de gelmez..
 
Ynt: 4447- ortalama sayısı ile ilgili inceleme

Açıkçası, aralık2011 tarihinden itibare yararlandırmaya başladığımız bir işçinin, bu ortalamanın altında kaldığını, yanlış yararlandırdıgımızı farkettim.
fakat hiçbiryerden yazı gelmedi.
vergi dairesini aradığım zaman, dosya numaramıza baktı, fakat olumsuz bişey yok dedi. incelemelerin yapıldığını,fakat herhangi bi sorun gözükmediini söyledi.

ama ortalama sayısının bariz altında. yani yanlış yere yaralandırmaya deva ediyoruz.2013 de bitecek.

acaba,
bize yazı gelmediği halde, bunu değişirmeli miyim?
kararsız kaldım.
vergi dairesindeki kişi siz eyazı felan gelmemiş neden düzeltceksiniz,düzeltmeyin dedi.ama ya sonradan gelirse,

yani incelemeler tamamlandı ı acaba?
 
Ynt: 4447- ortalama sayısı ile ilgili inceleme

Hani zararın neresinden dönülürse kardır derlerya, Yanlışlığın neresinden dönülürse kardır bence. Yanlış olduğunu bile bile devam etmeniz iyi değil. farkında iseniz devlette vakit çok önemli değil uzun süreler geçse bile bir bakmışsın karşına çıkmış. Madem düzeltme babında birşey yapmıyorsun, bundan sonra devam ettirme gerisi içinde bekle artık. Hem 2013 de bitecek diyorsun ya. buna bir başladınmı her ay devam edeceksin diye bir kural yok.. Her ay bir önceki ayları toplayıp ortalama alacaksın ortalamanın üzerinde kişi olursa yararlandıracaksın. her zaman derim. bi iyilik yapıyorlar bulmaca gibi. çık çıkabilirsen işin içinden. Ayrıca Vergi dairesine sordum diyorsunuz da Vergi Dairesi ile yaptığınız uygulama arasında bir bağ kuramadım.
 
Ynt: 4447- ortalama sayısı ile ilgili inceleme

tşk ederim yeniyurt.

fakat bir kez kişiyi bu teşvikten yararlandırdığımız için sistem bunu silmiyor.
6111 olarak görüyor

5510 yaptırmıyor.

sistemden silinmesi için düzeltme yaptırmam lazım sanırım.
 
Ynt: 4447- ortalama sayısı ile ilgili inceleme

arkadaşlar,

teşvikten yanlış yararlanma dolayıısıyla,
sgk ya vereceğim dilekçe örneği var mı?
 
Ynt: 4447- ortalama sayısı ile ilgili inceleme

Sistem silmiyor derken, o yararlananlar da görünsün zaten de görünmesi lazım fakat siz yararlandırmazsınız olur biter. ayrıca 5510 a göre girerken bu daha önceden 6111 e göre girilmiş giremezsin diye uyarımı veriyor, bizimde öyle ortalamanın üzerinde olduğu aylarda 6111 yararlandırdığımız sonrasında bu tip yersiz yararlanmalar ile ilgili yazılar gelmeye başlayınca biraz biraz kendimizi geri çektik. 5510 % 5 indirim ile göndermeye başladık uyarı falan verdiği de yok. Dilekçe örneği derken, gerçekten yersiz teşvikten yararlandırdığınıza eminseniz Sosyal güvenlik kurumundan yazı gelmeden siz direkt iptal - ek verir ve durumu dilekçe de belirtirsiniz.
__ bizde sonradan farketmiştik o dakka bıraktık yararlandırmadan. daha sonrada yazısı geldi. biz 4447 sayılı kanunun geçici 9.maddesine göre işveren hissesi sigorta prim teşvikinden 6 Altı aydan fazla süre yararlandığımız içinde 6 ayı aşan süreler için örneğin 5 ay fazla yararlandırmışız. kurum bizden fazladan yararlandırılan 5 ay için 5921 kanun numarası seçilmek suretiyle düzenlenmiş aylık prim ve hizmet belgeleri için İPTAL nitelikte, aynı ay ve sigortalılar adına kanun numarası seçilmeksizin EK nitelikte ki aylık prim ve hizmet belgelerinin düzenlenerek yazının tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde müdürlüğe verilmesi istenmişti.
 
Ynt: 4447- ortalama sayısı ile ilgili inceleme

Arkadaşlar bu teşvik kanunuyla ilgili yanlışlıklar olabiliyor ve bu yanlıklışlıklar 10 yıl içinde gelebilir kurum yoğunsa son 10. yıl genel bir tarama yapıp topluca gönderiyorlarmış kurtuluş yok.ben sgk gittim ve yararlanmış olduğum kanunlarla ilgili sistem kayıtlarında hata olup olmadığını baktırdım ve 2009-2012 arasında hatalı kayıtıları yazıcıdan çıktı olarak verdiler hatalı ayları yararlanılan kanundan iptal 5510 ek yapıp düzeltme verdim arada sadece fazla yararlanılan indirim ve bugüne kadar geçen zamanın g.z. ödedik. en iyi yapılacak şey aylık prim bildirgesi onayladıktan 1 gün sonra kurumu arayıp baktırmak varsa hatalı kayıt ek iptalle e-bildirgeden düzeltmek günü geçtikten sonra kuruma gidip gelmek daha zor
herkese kolaylıklar dilerim sgk ile uğraşmak gerçek zor :)
 

Benzer konular

Üst