fonradar

4585 Sayılı Kanun Hk.(Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı)

Üyelik
2 Haz 2005
Mesajlar
28
Merhabalar,

iş yaptığımız firma,kendisine keseceğimiz faturanın 4585 sayılı kanun çerçevesinde bingöl defterdarlığı tarafından verilen kdv istisna belgesi gereği kdv den muaf olduğunu söylemektedir.Ancak bize gönderilen belgenin fotokopisinde sözleşme konusu çerçevesinde ve sözleşme süresi içinde(sözleşme süresi 19.03.2005/29.07.2005)alımlardan kdv alınmaz ibaresi bulunmaktadır.

1.soru:süresi geçen ve belge fotokopisinin geçerliliği varmıdır.
2.soru:kdv açısından ne gibi işlemler yapmam gerekli.

teşekkürler-selamlar-saygılar...
 
Merhaba

Kısaca MEP projesi olarak adlandırılan ve 5485 sayılı kanunla onaylanan protokol gereği Bakü-Ceyhan Boru hattı Projesi İştirakçilerinin her biri, İnşaat Müteahhidi, İşletici Şirket ve Taşıyıcı tarafından MEP faaliyetleri çerçevesinde sağlanan mal, teknoloji, iş ve hizmetin tüm vergilerden, bu arada KDV’den de müstesnadır

Buna göre; Katma Değer Vergisi istisnasından yararlanmak isteyen MEP İştirakçisi teslimleri için katma değer vergisinin uygulanmamasını bir yazı ile talep etmesi ve bu yazıda resmi ihtiyaçlarda kullanacakları mal ve hizmetlerin açıkça belirtilmiş olması halinde, yapılacak teslimler KDV'den müstesna olacaktır.

Sizinle iş yapan firmanın bu müsaadesinin 29.07.2005 tarihinde dolduğu anlaşılıyor. Bu durumda firma ya yeni bir müsaade almalı veya yapacağı teslimlerde KDV mükellefi olmalıdır.
-----------------------------------------
 

Benzer konular

Üst