474 vergi haddi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sekmez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar 474 vergi haddi diye bi kavram var gümrük tarife cetvelinde bazılarında 50 bazılarında 200 farklı farklı yazıyor bunun anlamı nedir?yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum
saygılarla
not:forumda arattım bulamadım

Ynt: 474 vergi haddi

474 sayılı Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanun gereğince her yıl Bakanlar Kurulu Kararı olarak yayımlanan Tarife Cetveli, 474 sayılı Kanun eki listelerin yerini almakta, bu cetvelde yer alan ?474 Vergi Haddi? sütunu da ilgide kayıtlı genelgede geçen Kanuni Vergi Haddini göstermektedir.

Bu nedenle, anılan tebliğde bahsi geçen Kanuni Vergi Haddi sütunu ifadesinden 474 sayılı Kanuna istinaden her yıl Bakanlar Kurulu Kararı olarak yayımlanan Tarife Cetvelindeki ?474 Vergi Haddi? sütununun anlaşılması ve özet beyan eksikliklerinde uygulanacak ceza miktarlarının, eksikliğin tespit edilip tutanağın imzalandığı tarihte yürürlükte bulunan bu oran dikkate alınmak suretiyle hesaplanması gerekmektedir.

sn.koraykarakaya ilginize teşekkür ediyorum
bu 474 vergi haddi çok önemli bir oran değil sanırım sadece cezai durumlarda ortaya çıkıyor yoksa ben kağıt getirsem 50 kaucuk getirsem 15 olması hiç bir anlam ifade etmiyor anladım doğrumudur hocam
saygılarla

Evet haklsınız eksik beyan tespit edildiği tarihte, eksikliğin mahiyetine göre ceza miktarı bu işleme göre belirleniyor. Onun dışında ithal ettiğiniz mal gümrük vergisine tabi ise GTİP'deki oranlar uygulanacak.

sn.koraykarakaya teşekkür ediyorum işinizde başarılar
saygılarla