4A'lı İken Şirket Kurup Başka İşe Girme

Üyelik
8 Mar 2016
Mesajlar
1
Konum
Istanbul
Merhaba arkadaşlar,

Sorumu ne kadar araştırsam da tam olarak bulamadım. İşçi olarak bir firmada çalışıyorum. Bir Hibe desteği aldım şirket kuracağım dün açıklandı ama 1 Nisan'da da yeni bir işyerinde işe başlayacağım. Bağkur'a hiçbir şekilde dahil olmadan bu süreci atlatmam mümkün müdür ?

Detay olarak şu şekilde anlatayım. Şu anda A firmasında çalışıyorum. Ay sonu ayrılacağım ( 31 Mart ) ve 1 Nisan'da B şirketinde işe başlayacağım. Önümüzdeki hafta da C şirketini yani kendi şirketimi kuracağım. Ay sonu A firmasından ayrılıp arada gün atlamadan B firmasında çalışmaya başlasam SSK'da sıkıntı olabilir mi? Yani B şirketi diyebilir mi sen şirket kurmuşsun ben senin SSK'nı yatıramıyorum veya B şirketi benim şirket kurduğumu öğrenebilir mi? Burada endişem şu B şirketi SSK yatırmak istediğinde problem olup olmaması. Çünkü bu geçiş aşamasında C şirketi hali hazırda kurulu olmuş olacak. Veya C şirketini, B şirketine geçtikten sonra mı kurmalıyım ? Bu arada 10 Nisan'a kadar kurmam gerekecek en geç şirketi.

Umarım sorumu anlatabilmişimdir. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.:)
 
Son düzenleme:
Konuyla ilgili 4 a ssk lığınız kesintiye uğramaz ise bağkura geçmezsiniz.Şirket kurduğunuzda hala 4 alı ssk lı olmaya devam edeceğinizden sıkıntı olmayacaktır. Burda önemli olan 4 a ssklığınızın kesintiye uğramaması yeni başlayacağınız işyeri şirket kurduğunuzu öğrenemez ama söylemeniz iş ahlakı gereği doğru olacaktır. Saygılar.
 
Üst