fonradar

5 Aralık Finansal Muhasebe Son Olarak Neler hatırlanmalı

Üyelik
18 Ara 2009
Mesajlar
79
Finansal muhasebe sınavına 2 hafta kalmışken; son olarak Sürmen Hocanın hangi konularına dikkat etmek gerektiğini burada tartışalım diye bu konuyu açtım.
612 hesap unutulmaması gerekenlerin başında geliyor.
Kredi kartı ile ödeme yaptığımızda 108 değil 127 olmalı.
Aynı zamanda sigortadan gelecek olan paraları 127 hesapta bekliyoruz.
 
Ynt: 5 Aralık Finansal Muhasebe Son Olarak Neler hatırlanmalı

108 hesap sadece tahvil kuponları posta havalesi ve damga pulları için kullanılacak.
alacak senetleri lehte vade farkı 642
Alehte vade farkı 780 olacak.
 
Ynt: 5 Aralık Finansal Muhasebe Son Olarak Neler hatırlanmalı

157 Diğer stokların maliyeti 623 dikkat etmek lazım.
 
Ynt: 5 Aralık Finansal Muhasebe Son Olarak Neler hatırlanmalı

Benden size notlardan sonra bir öneri daha.
Dikkat edilecek noktalardan biriside notlarımda da hocanın öğrencisinin sözüdür demiştim '' Bu adam basit bir soru sorarki aslında o soru zordur, sonra o soruyu bir kaç soru sonra başka bir soru ile ilişkilendirir ve kalmanızı garanti eder''

Mazeret sınavında bunun aynısını gene yapmış çünkü adamın soru tarzı bu. Mazeret sınavında
ilkin satıcıdan bir ticari mal aldırmış,içinde vade farkıda var ve karşılığında vadeli çek verdik demiş ki sınavda unutulmaması gereken bir konu vadeli çek verdik dendiği anda borç senedi çalıştırılacak aynı şekilde vadeli çek aldığımızdada alacak senetleri çalıştırılacak ortada vade ibaresi yoksa çek aldık denirse alınan çekler yada çek verdik denirse verilen çekler ve ödeme emirleri çalıştırılacak burdaki önemli nokta vade ibaresi.

Hoca sonra araya soruları bir güzel serpiştirmiş ve sonra sorduğu demişki verdiğimiz vadeli çek yerine, vadesiz çek verdik ve satıcıdan şu kadar indirim yada vade farkı aldık. Burada borç senedini verilen çekler ve ödeme emirleri ile değiştirdik ancak aradaki kazancımız olan fark ne olacak? Normal düşünürsek borç senedimizi yeniledik ve karşılığında faiz geliri elde ettik ancak bu tabiki hatalı bir düşünce çünkü soruyu soran kişi normal değil.

Maliyet esasına göre neydi bir malı alırken katlandığımız faiz,taşıma,sigorta vb. bedeller malın maliyetine eklenecekti e şimdi o katlandığımız maliyetlerden bir tanesi eksildi yani mal alışı için verdiğimiz senet erken ödendiği için bir vade farkı aldık işte bunun için hangi hesap çalıştırılacak tabiki 153 ticari mal ancak adam bunu tek şekilde sorsa mal alırken yapılan indirim bizi bağlamadığından temiz kayıt yapıcaz ancak adam bunu 4-5 soru sonra veriyor bu şekilde de zaten kafası karışık olan kişinin kafasını iyice karıştırıyor ki buda adamın tarzı yani işin özü bu sınava girerken kafanızda en ufak bir şey olmamalı artık tam konsantre ile sınava girilmeli.

(Not: Bu yazdığım notun daha iyi idrak edilmesi için 2010 mazeret sınavındaki soruya bakmanız faydalı olacaktır.)
 
Ynt: 5 Aralık Finansal Muhasebe Son Olarak Neler hatırlanmalı

sana ne kadar teşekkür etsek azdır stonhand, notlar için teşekkürler, mazeret sınavını çözdüm 2 tane yevmiye maddem yanlış çıktı diğerleri doğruydu herhalde sınavda da böyle yaparsam geçerim...
 
Ynt: 5 Aralık Finansal Muhasebe Son Olarak Neler hatırlanmalı

biz şirkette kredi kartı ile satış yaptığımızda 108 hesabı borçlandırıyorduk.
mal aldığımızda ise 309. Diğer mali borçları hs alacaklandırıyorduk..
 

Benzer konular

Üst