%5 Vergi İndirimi

Üyelik
21 Mar 2018
Mesajlar
13
Konum
istanbul
kurumlar vergisi ve yıllık gelir vergisi beyannamesi üzerinden tahakkuk eden vergiler koşulları sağlamak şartı ile %5 indirim hakkı veriyor,geçici vergi ile gelir vergisi beyannamesi arasında matrah farkı yok,yani yıl içinde ödenen geçici vergi ile beyanname matrafı aynı,yapılacak indirim'i sonra dan mahsup'mu edeceğiz,tahakkuk'dan direk indirim imkanı oluyor mu henüz beyanname vermedim,damga vergisi v.s. düşüyor mu?
 
Beyanname ind. satırına yazmalısınız. Sonrasında iade çıkar ise iade talep edebilirsiniz.
 
%5 lik vergi indirimi şartları taşıyan mükellefler için hesaplan gelir/kurumlar vergisi üzerinden hesaplanır. Ödenecek verginiz çıkarsa ilk önce gv/kv beyannamesi üzerinden mahsup ederseniz. Nakden iade yok maalesef. Kalan tutarınız olursa bir yıl için başka vergi borçlarınızdan mahsup edebilirsiniz.
 
2014 yılında benden önceki muhasebeci ba-bs beyannamesinden birini vermemiş,vergi dairesinden yazı mart 2015 yılında geldi,beyannameyi verdim,şimdi 2017 kurumlar vergisi beyannamesini vereceğim,%5 indirim hakkım oluyor mu,) İndirimin hesaplanacağı beyannamenin ait olduğu yıl ile bu yıldan önceki son iki yıl içerisinde haklarında beyana tabi vergi türleri itibarıyla ikmalen, re’sen veya idarece yapılmış bir vergi tarhiyatının bulunmaması,
İndirimin hesaplanacağı beyannamenin ait olduğu yıl ile bu yıldan önceki son iki yıla ait vergi beyannamelerini kanuni süresi içerisinde vermiş ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergileri kanuni süresi içerisinde ödemiş olmaları,

konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim,tşk.
 
Son düzenleme:
BA BS formu vergi dairesine verilen bir beyanname değil bildirimdir. Dolayısıyla diğer şartları taşıyorsanız BA BS formunun zamanında verilmemesi vergi indirimden yararlanmanıza engel teşkil etmez.
 
Üst