50 Kişi Üzeri Personel ve Yükümlülükler Hk.

zarha

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
469
kurumumuz personeli şu anda 28 kişidir, yakında 60 civarında olacaktır. bununla ilgili olarak, sorumluluklarımız ve yapmamamız gerekenler nelerdir.? sınır 50 yi aştığı için, herhangibi bir kuruma bilgi verme zorunluluğu var mı? sakat, özürlü v.s. işçi ne zaman alınmalı dır?

Kurumumuzun ayrı bir departmanı için 3 vardiyalı bir sistem düşünülmektedir. bununla ilgili olarak sisteminin işleyişi mesai, herhangi bir izin v.s. konularda bilgi veya belge veya önerilere ihtyiaç blunmaktadır.?

İyi çalışmalar.
 
Ynt: 50 Kişi Üzeri Personel ve Yükümlülükler Hk.

sayın tkank bunu biliyordum ama bunlar sorularıma cevap için yeterli değil teşekkür ederim.
 
Ynt: 50 Kişi Üzeri Personel ve Yükümlülükler Hk.

İş güvenliği ile görevli mühendis veya teknik elemanlar

MADDE 82. - Bu Kanuna göre sanayiden sayılan, devamlı olarak en az elli işçi çalıştıran ve altı aydan fazla sürekli işlerin yapıldığı işyerlerinde işverenler, işyerinin iş güvenliği önlemlerinin sağlanması, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için alınacak önlemlerin belirlenmesi ve uygulanmasının izlenmesi hizmetlerini yürütmek üzere işyerindeki işçi sayısına, işyerinin niteliğine ve tehlikelilik derecesine göre bir veya daha fazla mühendis veya teknik elemanı görevlendirmekle yükümlüdürler.



burada sanayii den denilmesi acaba işyeri hekimi veya görevli ühendis veya teknik eleman zorunluluğuunu ortadan kaldırmakta mıdır? yani, biz hizmet işletmesi isek, mekanik pc hariç birşeyimiz yoksa, aynı şartlar ve elemanlar bizim için de geçerlimi?
 
Ynt: 50 Kişi Üzeri Personel ve Yükümlülükler Hk.

iş kanununu ve yönetmeliklerini okuyunuz.
 
Üst