personel maaş programı

5350 Teşvik Yasası

Merhaba,
Kastamonu ili teşvik yasası kapsamına girmiş bulunmaktadır.
5350 sayılı teşvik kapsamında aylık prim ve hizmet belgesini nasıl düzenleyeceğim bununla ilgili tahakkuk oluşmayacakmış direkt tahsilat yapılacmış bu tutarı kim belirleyecek yani mahsup işlemini nerede göstereceğiz,bilgisi olan varsa rica ediyorum yazsın.

Saygılarımla,

5350 TEŞVİK YASASI

Sayın Dinçer KUM,

İlgili genelgeyi sorumu sormadan etraflıca incelemiştim zaten ben bildirgeyi düzenledim ve kuruma getirdim.Ancak kurum ödeyeceğim miktarı bildirge üzerinde görmek istiyor ben ise benim bildirge üzerinde gösterdiğim tahakkuka esas rakam üzerinden mahsup işlemi yapıldıktan sonra ödenecek tutarın oluşmasını bekliyorum ama ssk yetkilileri net cevap vermediler sen ödeyecek tutarını biliyorsan öde biz sana tahsil fişi keseceğiz dediler.(Genelgede belirtildiği üzere e-bildirge üzerinde yazılım güncellelene kadar bunu elden vermem gerekiyor ve tahakkuk fişi oluşmadan kurumlarda geçici dönemler için oluşturulan veznelere direkt ödeniyor.Ama tahsil edilecek tutarı onların belirlemesi lazım diye düşünüyorum ,mesela gelir vergisi stopajı ile ilgili olarak muhtasar beyannamemi düzenlerken ilgili tebliğ ekinde yayınlanan formlar sayesinde mahsup edilecek tutarı hesaplayıp gösterebiliyorsunuz ve muhtasar beyanname üzerinde bunu gösterebiliyorsunuz .Aylık prim ve hizmet belgesi için böyle bir yol yok bildiğim kadarı ile şimdilik