6111/10.md teşviği hk.?

stajyer32

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Eyl 2006
Mesajlar
327
Konum
istanbul
Merhaba,

Bir işçimizi 6111 sayılı kanundan yararlandırmak istedik. Bunun için SGK E-bildirgeden işlem yaptık.
ilgili maddede yazan 1)mesleki yeterlilik ve 2)mesleki teknik eğitim iş kurumu 3)1 ve 2 numarada yazmayanlar 24 ay süreyle yazıyor. ilgili kadın sigortalı 24 ay yararlandırmamız gerekirken yanlış bir işlem sonucu 30 ay olarak kaydedildi. işçi de haziran ayında işten çıktı. 24 ay süreli teşviklerde belge gitmiyor diye biliyorum fakat 30 ayda gidiyormuş, şimdi eleman işten de çıktı. evrak götüremiyoruz düzeltme yapmamıza gerek var mı?
 
Ynt: 6111/10md

o yanlış bir işlem sonucu değil, kişi işkur'a kayıtlı olduğu için 30 ay olmuştur. eğer henüz bildirgeyi vermediyseniz yine e-bildirge ekranından oluşturduğunuz kaydı silebiliyorsunuz. böylece teşvikten yararlanmamış olur.
 
Ynt: 6111/10.md teşviği hk.?

benimde ayrı bir sorum olacak bir işçimizi teşvikten yararlandırarak girişini yaptık bugün onay verirken işverenin borcu olduğu için sistem kabul etmedi bizde işverene ödettirdik fakat sistemde yine borç gözüküyor bildirgeyi bizde teşviksiz vermek zorunda kaldık bundan sonra acaba teşvik kapsamında bildirgeyi veremezmiyiz o şartı taşımamış mı oluyor tşk. ederim
 
Ynt: 6111/10.md teşviği hk.?

Merhaba,
Sgk sistemi işkur kurs mezunlarına ait bilgileri doğrulayabililiyor,bunun dışındaki diploma bilgileri ve mesleki yeterlilik kursu belgelerinin kuruma ibrazı isteniyor,konunun teşvik süresi ile ilgisi yok.
İşveren sistemdeki borcu kapattığı andan itibaren kalan süreler için teşvikten mutlaka faydalanacaktır.
 
Ynt: 6111/10.md teşviği hk.?

tşk.ederim kolay gelsin
 
Ynt: 6111/10.md teşviği hk.?

Bu 6111 kapsamındaki teşvik bu nedenlerle gerek meslek mensupları gerekse de uygulayıcılar arasında çok fazla stres yaratmaktadır. Sonraki yıllarda SGK dan çok kişi veya firma ceza yiyecek veya düzeltme yapacak gibi..
 

Benzer konular

Üst