Ynt: 6111 syl kanunla gelen teşvik ve uygulama
arkadaşlar 4447 sk g 10 md göre gelen sgk işveren primleri teşvikindeki son altı aydaki işçi ortalamasına ek olarak istihdam şartını kendi yorumuma göre açayım diğer forumlardada dolaştım bende bu soru için fakat herkes birşey demiş benimde aklıma bir cevap geldi
kanun maddesi aynen şu şekilde
işe alındıkları tarihten önceki altı aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları, aynı döneme ilişkin işe alındıkları işyerinden bildirilen prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısının ortalamasına ilave olmaları
son altı ay ortalmasına ek olarak derken zaten son altı ay ortalamasını aldığın zaman alacağın her kişi ortalamayı arttıracak ve ek istihdam olacak örneğin
kasım: 2 kişi
aralık: 2 kişi
ocak : 2 kişi
şubat :2 kişi
mart :2 kişi
nisan :2 kişi
aritmetik ortalaması 2 kişi sizin alacağınız her eleman doğal olarak bu ortalamayı arttıracak
BANA GÖRE YUKARIDAKİ ÖRNEKTE ORTALAMA 2 BİZİM GİRİŞ YAPIP BİLDİRGEYİ VERECEĞİMİZ AYDA BU 2 OLAN ORTALMAYI GEÇMEK AŞAĞIDAKİ ÖRNEKDE ANLATMAYA ÇALIŞAYIM
kasım: 10 kişi
aralık: 15 kişi
ocak : 7 kişi
şubat :8 kişi
mart :12 kişi
nisan :9 kişi
BU ÖRNEĞİN ARİTMETİK ORTALAMASI 10,17YANİ BİZ EĞER KANUNDAN YARARLANMAK İSTİYORSAK
MAYIS SSK BİLDİRGESİNDE YAPACAĞIMIZ 1.İŞE GİRİŞ KANUN KAPSAMINA GİRMEYECEK ÇÜNKÜ ÇALIŞAN 10 KİŞİ OLACAK ORTALAMAMIZ İSE 10,17 MAYIS AYINDA ALACAĞIMIZ 2.KİŞİ KANUN KAPSAMINA GİRECEK ÇÜNKÜ ÇALIŞAN SAYIMIZA 11 OLACAK ORTALAMA 10,17 İDİ BU ORTALAMAYI GEÇİP ARTI İSTİHDAM ŞARTINI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ
BENİM GÖRÜŞÜM BU ŞEKİLDE ELİNDE RESMİ BİR KAYNAĞI OLAN VARSA YAZARSA SEVİNİRİM
İYİ ÇALIŞMALAR
Lütfen mesajınızı küçük harfle yazınız. Aksi halde forum kurallarına uymadığı için silinecek.