6111 Teşvik

Üyelik
18 Ocak 2013
Mesajlar
5
Konum
MERSİN
Merhaba,

6111 teşvik yasasına göre,Her ay sgk e bildirgeden nasıl kontrol etmem gerektiğini bilmiyorum .Bana anlatır mısınız? İşçinin yararlanıp ,yararlanamayacağını kontrol etmem için bana yardımcı olur musunuz?
 
İlk girişte çalışacak kişi ile ilgili bazı şartların oluşup oluşmadığını e-bildirge üzerindeki menüden bakabilirsiniz. Diğer şartlar (ort gibi) her ay siz kendi sisteminizden kontrol etmelisiniz.
 
öncelikle teşekkür ederim cavap verdiğiniz için ,E bildirgeden kontrol ettiğimde ocak içinde işe girişi olan kişinin 23.01 den sonra teşvik koanunundan faydalanma imkanı mümkündür yazıyor.Ne yapmalıyım
 
peki şunu şöyle sorayım.Aralık ayı bildirgesini tahakkuk ettirmeden .(Bu arada ilk defa böyle bir işlem yapacağım 6111 teşvikiyle ilgili ) öncelikle nasıl kontrol etmeliyim.İlk önce yapmam gereken şey ne?
 
Çok hassas ve küçük bir dikkatsizlik sonucu cezaların geleceği bir konu 6111 teşviği.
Aslında sn merkür2 gereken şeyleri yazmış...

23/01/2012 den sonra işçinin teşvikten yararlanıp yararlanamayacağını e-bildirge menüsünden kontrol ediniz.
Diyelim ki bu kişi 24 ay süreyle teşvikten yararlanacak...(Kadınlarda yaş sınırı yok, erkeklerde 18-29 yaş arası için teşvikten yararlanabilirsiniz. Ayrıca işe aldığınız kişi geriye doğru son 6 ayda herhangi bir işyerinde çalışmamış yani prim hizmet belgesinde yer almamış olmalı)

Sistemde teşvikten yararlanabilir diye gözükmesi tek geçerli şart değildir. Ayrıca sizin işçinin girişini yapacağınız işyerinin ortalama işçi sayısının üstüne ilave bir işçi olarak alınmış bir işçi ise teşvikten yararlanabilirsiniz.

Ortalama işçi sayısının hesabında:
Sizin işçiniz Ocak 2013 te sigorta girişi yapılmış ise siz son altı ay yani 2012-Temmuz/Aralık dönemi ortalama işçi sayısına bakacaksınız.

Bir örnek vermek gerekirse:

2012/Temmuz: 8 işçi
2012/Ağustos: 9
2012/Eylül: 9
2012/Ekim:10
2012/Kasım: 10
2012/Aralık:10 (işçi çalışmış olsun.)
6 Ayda topam :56 kişi çalışmış.... 56/6 = 9,33 yapar.
Küsürat 0,50 den küçük olduğu için ortalama işçi sayısı net olarak 9 kişidir.
Bu durumda sizin işe aldığınız işçi işyerinde 10. işçi olarak teşvikten yararlanır,
işçi sayınız 9'a düştüğü an o işçiden 6111 teşviğinden yararlanırsanız ceza yersiniz.
Burası çok dikkat ister.

Diyelim ki ortalama işçi sayısı 9,67 çıksaydı...
Küsürat kısmı 0,50 den büyük olduğu için ortalama işçi sayınız 10 olacak ve
bu seferde sizin işçiniz 11. işçi olarak çalıştığı sürece teşvikten yararlanabilecekti...
 
Öncelikle çook teşekkür ediyorum.Evet merkür 2 bana sağolsun bilgi verdi ama ben ilk defa bu uygulamayı yapacağım için yanlış bir şey yapmamak adına soruyorum.Tekrar teşekkür ediyorum.
 
merhabalar
bu ortalama işçi sayısının azalması ve artmasıyla paralel hesaplanan bir durum değil mi? o zaman işçi girişi olması ortalamayı yükseteceği için bir problem olmaz asıl mesele işçilerin işten çıkacağı zamanki durum ortalamanın düşmesi...doğru mu anlamışım?? acaba:))
 
merhabalar
bu ortalama işçi sayısının azalması ve artmasıyla paralel hesaplanan bir durum değil mi? o zaman işçi girişi olması ortalamayı yükseteceği için bir problem olmaz asıl mesele işçilerin işten çıkacağı zamanki durum ortalamanın düşmesi...doğru mu anlamışım?? acaba:))
Aynen öyle... Her ay aylık prim hizmet belgesini onaylamadan önce 6111 den yararlanacak her bir işçi için ortalama sayı dikkatle kontrol edilmeli.
Sizinde dediğiniz gibi işçi çıkışları aleyhe bir durum oluşturmakta.
 

Benzer konular

Üst