6111 Teşvik

aşkınbulduk

Tanınmış Üye
teşvikten yararlanan bir işçi,işyerinden ayrılıyor ve başka bir işyerinde çalışmaya başlıyor.bu işçinin önceki işyerinde teşvikten tesvikten yararlandırılıp yararlandırılmadığını nasıl bulabiliriz ?

hani teşvikten yararlanan bir işçi, başka bir işyerinde yararlandırılamıyor..

6111 sayılı kanuna göre çalışacak işçinin son 6 ay içinde siğortasız olması gerekir eger diğer işyerinde teşvikli ise o orda kalmıştır. burada normal olarak giriş yapmanız lazım.e bilgirge ekranından 4447 kanun g.mad. yazan yerden teşvikli olup olmadığını ögrenebilirsiniz.

şöyle biliyorum;

bir işçi teşvikten, bir işyerinde yararlanabiliyor.
teşvikten yararlanırken 2 ay sonra çıktı.Arada 6 ay işsiz de olsa başka bir işyerine geçti teşvik yok.

İşe aldığınız işçinin işe girdiği tarihten önceki son 6 aydaki hizmet listelerinde gözükmemesi gerekiyor.Böyle bir şart var.Eğer gözüktüyse yararlanamaz.Gözükmediyse ve diğer şartlarda sağlanıyorsa yararlanabilir.İşçi bu teşvikten 1 kez yararlanır diye birşey yok.Kanunun sona ereceği tarihe kadar istediği kadar yararlanabilir.Tabi şartları sağladığı zaman.

Bu bağlamda, 4447 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesinde öngörülen destekten yararlanılmış olan bir sigortalının destekten yararlanma süresini tamamladıktan sonra veya destekten yararlanma süresi sona ermeden işsiz kalması halinde, sonradan işe girdiği işyeri işverenince 4447 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesinde öngörülen destekten yararlanılması mümkün olamayacaktır.

bunu yanlışmı anlıyorum ben ?

Diyelimki bir kişiyi işe aldınız kontrol aşamasında son 6 ay içinde çalışmadığını gördünüz. 6 ay öncesinde teşvikli bir şekilde çalışıp çalışmadığını nereden bileceğiz?

Bu bağlamda, 4447 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesinde öngörülen destekten yararlanılmış olan bir sigortalının destekten yararlanma süresini tamamladıktan sonra veya destekten yararlanma süresi sona ermeden işsiz kalması halinde, sonradan işe girdiği işyeri işverenince 4447 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesinde öngörülen destekten yararlanılması mümkün olamayacaktır.

bunu yanlışmı anlıyorum ben ?

Haklısınız ben bu maddeyi gözden kaçırmışım.Yanlış bilgilendirme için kusura bakmayın.Aynen maddede bahsettiği gibi bir kişi bu teşvikten yararlanmaya başladıysa bir daha başka bir işyerinde yararlanamıyor.

Diyelimki bir kişiyi işe aldınız kontrol aşamasında son 6 ay içinde çalışmadığını gördünüz. 6 ay öncesinde teşvikli bir şekilde çalışıp çalışmadığını nereden bileceğiz?

E-bildirge menüsündeki 4447/Geç.10.md. Sigortalı Giriş. kısmından kişiyi incelediğinizde görebilirsiniz sanırım.