6111'e Göre Kurumlar Vergisi Düzeltmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aturkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aturkan

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar Merhaba,

6111'e göre kurumlar vergisi matrah artırımında bulunduk. Geçmiş yıl zararları mahsubunu %50 olarak düşürdük.
Yeni 2010 Kurumlar vergisi beyannamesini buna döre düzelttik.
Ancak E-Beyanda onaylarken hangi seçenekleri işaretlemeliyiz. Bugün son gün acil cevap verebilirmisiniz.

Ynt: 6111'e Göre Kurumlar Vergisi Düzeltmesi

?

bugün son gün olan günde hangi beyannameyi göndereceğinizi anlamadım .

Matrah arttırımını yapacaksanız normal kurum matrah arttırımını göndereceksiniz.

2010 kurumlarının düzeltilmiş halini gönderecekseniz düzeltme nedeni kısmına 6111 sayılı yasa gereği geçmiş yıl zararlarının % 50 sinin mahsubu nedeniyle diye açıklam yazarsınız

Her ikisini de gönderiyorum, ancak kurumlar vergisini onaylerken KSS, DZT ve 6111 seçeneklerini seçtim,

bana "hata: 9141 tahakkuk türü ile tahakkuk kesebilmeniz için, vergi son beyan tarihi 31/12/2010'den büyük olmamalı. son beyan tarihi 29/04/2011" mesajını verdi.

Burdaki onay seçenekleri ne olmalı?

YILMAZCELIK57 ' Alıntı:
?

bugün son gün olan günde hangi beyannameyi göndereceğinizi anlamadım .

Matrah arttırımını yapacaksanız normal kurum matrah arttırımını göndereceksiniz.

2010 kurumlarının düzeltilmiş halini gönderecekseniz düzeltme nedeni kısmına 6111 sayılı yasa gereği geçmiş yıl zararlarının % 50 sinin mahsubu nedeniyle diye açıklam yazarsınız

2010 yılı kurumlar vergisi için kss düzeltme gireceksiniz 6111 değil

+
Düzeltme Kurumlar Beyannamesinde ödeme çıkıyorsa Dzt+Pis seçilmeli.

merhaba,
beyanname gönderme işini yaptınız mı bilemiyorum ancak geçmiş yıl zararlarını %50 düşürmeniz nedeniyle (2010 yılı) verilecek kurumlar düzeltme beyannamesinde ödeme çıkıyorsa pişmanlık ve dzt , ödeme çıkmıyorsa kss ve dzt ile yollamanız ve üstteki mesajda da belirtildiği gibi açıklama yaparak herhangi bir süre sıkıntısı olmadan yollayabilirsiniz.

Herkese teşekkürler, pişmanlık ve dzt ile verdim.