fonradar

649 No' lu Hesap Hk.

Üyelik
5 Ocak 2006
Mesajlar
9
İyi Çalışmalar Arkadaşlar ;

Sorum ŞU; Beş şirket (Merkez Adresleri Aynı Yerde ) karayolu taşımacılığı yapmaktadır. Taşıtların çoğu bi firmayanın aktifinde kayıtlı olup diğer firmalara kdv zamanında taşıt kira bedeli altında fatura kesmekte ve bunun gibi taşınan mala hazar verdiğİmiz zaman hazar bedeli - telefon - kira - su -elekt.vsb. fatura katkı payı adı atdında fatura ile giderler dağıtılmaktadır.Biz Kesilen bu faturaları 649.Nolu Faaliyetle ilgili diğer gelirler Hesapta tutmaktayız ve kdv sinide ilava edilecek kdv ye eklemekteyiz. Bunu bir satış olarak düşünmediğmiz için.Yaptığmız işlem doğrumudur. Yorumlarınız için şimdiden tşk.
 
Araç kiralama faturalarınızın, işi karayolu taşımacılığı olan firma için esas faaliyet konusu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ve bu nedenle 649 hesap yerine 600 hesabın kulanılmasının ve KDV sinin de ilave edilecek KDV değil hesaplanan KDV olması gerektiğini düşünüyorum.
 
değerli meslektaşım,

şirket ana sözleşmesinde sahip olduğu araçları kiraya verme işlemi de faaliyetleri arasında ise ahmet faruk meslektaşımın dediği gibi işlem
yapılmalıdır.zira işletmenin esas faaliyet konusudur.yurt içi satış olarak değerlendirilmelidir.

bunun dışında yaptığınız gider yansıtmalarını da sözünü ettiğiniz hesapta izleyebilirsiniz

kolay gelsin

mehmet kaya
 

Benzer konular

Üst