fonradar

65 Yaş ağlığı

cetvel

Tanınmış Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
1,384
Konum
İSTANBUL
65 yaş aylığı için bir komşum benden yardım istedi ancak prosedürü nedir bilmiyorum.prosedürü bilen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
kişi ile ilgili bilgiler . :
kişi 66 yaşında 3 oğlu var bir oğlunun yanında sürekli kalıyor .yanında kaldığı oğlunun evi ve arabası var ve oğlu ssk lı olarak abisinin yanında çalışmaktadır.dul bayanın sgk ya herhangi bir kaydı yoktur ve geliri de yoktur.

Hangi kurumlara başvuracaktır. .ve bu kurumlara giderken yanında herhangi bir evrak götürmesine gerek varmıdır. ikametgah, vukuatlı nüfus kayıt örneği vb.
Teşekkürler
 
Ynt: 65 Yaş ağlığı

merhabalar
sn.cetvel aslında yapılacak olan primsiz ödemeler genel müdürlüğüne müracaat etmektir.çünkü burada gelir tesbitiyle ilgili çok çeşitli hesaplamalar var.örneğin oğullarının durumu önemli.genel müdürlük oğullarının ona nafaka bağlayabileceğine hükmeder aylık vermez.veya maaşı evi arabası olan oğlu bir bakarsınız giderlerini belgeler annesine nafaka verecek kadar oarası kalmaz maaş bağlar gibi..
 
Ynt: 65 Yaş ağlığı

Sayın kamalı Teşekkürler,primsiz ödemeler genel müdürlüğü derken burası ankaramıdır . bahsettiğim kişi istanbulda oturmaktadır. ilk önce istanbul sgk danmı başvuru yapması gerekir. aşama aşama yazarsanız çok sevinirim.
 
Ynt: 65 Yaş ağlığı

sn.cetvel orada eksiklik şu olsa gerek.sosyal güvenlik kurumuna başvurması gerekiyor.primsiz ödemeler merkez birimi olduğu için atlamışım.
1-nüfus cüzdanı ile başvuru
2-başvuru formu-dilekçe şeklinde devam eden adım adım bir sıralama var.yaklaşık 4-5 adım kendisinin yapacağı işlemler.yani başvuru yapıldıktan sonra memurlar sırayla başvuru sahibini yönlendirecektir.
 
Ynt: 65 Yaş ağlığı

yani herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan gerekli işlemlere başlaması gerekir.peki yanında vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi götürmesine gerek var mı.teşekkürler
 
Ynt: 65 Yaş ağlığı

sayın kamalı sgk nın sitesinde yaşlı ve özürlüler ilgili rehber var
sorulan soru şu :1-2022 sayılı Kanuna göre aylık talebinde bulunmak için ne yapmalıyız?

cevap İkametgâhınızın bağlı bulunduğu yerdeki Defterdarlık veya Malmüdürlüklerine T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimlik belgesi ile birlikte müracaat etmeniz gerekmektedir.

başvuru formunu incelediğimde ise SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğüne) yazmaktadır. tereddütte kaldım.
 

Benzer konular

Üst