fonradar

6585 Sayılı Kanun_Hafta Tatili Çalışma Ruhsatı Harç İadesi

Üyelik
20 May 2006
Mesajlar
36
Merhabalar,

Bilindiği üzere 6585 sayılı kanun ile, Perakende ticaret yapan işletmelerde "Hafta Tatili Ruhsatı" uygulaması kaldırıldı. Kanunun yürürlük tarihi 29.01.2015'tir. Türkiye genelinde 160 mağazası bulunan perakendeci bir şirketiz. Tüm mağazalarımız için bu ödemeleri Ocak ayı içerisinde (kanun yürürlük tarihinden önceki bir tarihte) gerçekleştirdik. Kanun çıktıktan sonra da bu ödemelerin iadeleri ile ilgili dilekçe ile başvurularda bulunduk. Çoğu Belediye bu dilekçeleri işleme alma (evrak kayıttan geçirme) taraftarı olmamıştır. Kimisine iadeli taahhütlü olarak da gönderdik.

Dilekçemizi işleme alan Belediyerin bazıları dönüş bile yaptılar. Yapılan dönüşlerde fikir birliği olduğu aşikar. Ödeme yapılan tarihler, kanunun yürürlük tarihden önce olduğu için bu tutarların iadelerinin söz konusu olmadı belirtilmiş.

Bu bağlamda yardıma ihtiyacım olan konuyu paylaşmak istiyorum. Hafta Tatili Ruhsat Harçları bir yıllık olarak ödenmektedir. Yani Ocak ayı sonuna kadar ödenecek tutarlar karşılığında alınan ruhsat, içinde bulunulan yılın tamamına ait bir ruhsattır. Dolayısı ile gün hesabı yapıldığında, kanunun çıkış tarihi olan 29.01.2015'ten 31.12.2015 tarihine kadar olan tutarların iadesinde herhangi bir sakınca olmaması gerekir diye düşünüyorum. Sizlerin bu konudaki yaklaşımını öğrenebilir miyim? Bu bedellerin iadesi mümkün değil midir?

2014 yılı için belirlenen Hafta Tatili Ruhsat harçları 400TL'dir. Bu tutar 160 mağaza için ödenince gerçekten hatırı sayılır bir rakam çıkıyor. Bu tutarın iadesi mümkün ise bunu almak istiyoruz.

Değerli görüşlerinizi rica ederim.

Saygılarımla,
Esman SAĞLAM
 
15.03.2015 tarihi itibariyle Bahçelievler Belediyesinden ilgili tutar tahsil edilmiştir.
 
Üst