6661 Sayılı Kanunla Gelen İndirimin Kaydı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ooz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ooz

işletme defteri için nasıl kayıt yapıyorsunuz?

indirim tablosunda mart ayı içinde ocak ayı için hak edilen indirim gösteriliyor. ocak ayına dönüp mahsup mu yapıyorsunuz? yoksa direkt mart ayından mı düşüyorsunuz?

ayrıca bilanço hesabı kayıt önerileri için 602'ye atın diyenler var, bu gelir tablosunu yanıltmaz mı?

Ben işletme defterlerinde indirimleri işlemiyorum hiç.

Bilançolarda 679a atıyorum indirim tutarını.

Malumunuz üzere yoğun olduğumuzdan forumda soracağım soru ile ilgili açılmış başlık yada mesaj bulunabilir o nedenle kusuruma bakmayın. Bu konu ile ilgili 1.sınıf mükelleflere tahakkuk kayıtlarını yaparken geçmiş tarihte ve halihazırda ödenmemiş prim borcu bulunuyor iken kayıtlarda yineden 6661 sayılı indirimleri tahakkukta göstermelimiyiz? Müşteriler şu anda borçları mevcut. İleriki tarihlerde ödemelerinde 6661 sayılı yasa teşviklerinden faydalanacakmı. Nihayetinde defter bakiyesi ile mevcut sgk prim borçlarında fark oluşacak. Tşkler.

Ben bordroyu muhasebeleştirirken teşvik rakamını hiç yazmıyorum. Eğer mükellef ödeme yaptıysa ödeme aşamasında düşüyorum indirimi. Borç olan dönemlerde indirimden yararlanamaz. Borcu kapattıktan sonra indirimden yararlanmaya devam edebilirler.