7-9/2007 Enflasyon Düzeltme Katsayıları

FATİH PESEN

Katkı Sunan Üye
Selamlar meslektaşlarım

kuyumcular icin enflasyon düzeltme yapmamız gerektiginden dolayı katsayılara ihtiyacı olan arkadaslar

2007 üfe oranları
temmuz 140,62
agustos 141,82
eylül 143,26

kolay gelsin

Ynt: 7-9/2007 Enflasyon Düzeltme Katsayıları

merhaba arkadaşlar
artık her geçici vergi döenminde allak bullak olmaya başladım. yardımcı olun ne olur.

her geçici vergi döneminde önceki yapmış olduğum düzeltmeleri siliyorum. bilmem yanlış mı doğru mu yapıyorum. şimdi benim yapmam gereken nedir. yardımcı olursanız sevinirim. birde;
sayın fatih arkadaşım TEFE oranlarını vermiş ama enflasyon düzeltme oranlarını vermemiş.
enflasyon düzeltme oranının hesaplanma şeklini de yazarsanın daha faydalı olacağına inanıyorum...
saygılarımla...

her dönem düzeltme yapıp silmemelisiniz. bir önceki düzeltilmiş değerler üzerinden yeni enf.düz. yapmalısınız.
-/-
hesap tab. programlarında (OoO/exel) formülleri yazıp kaydederseniz üfeleri yazıp istediğiniz katsayılara ulaşırsınız.

Sayın nane,
bu noktadan sonra 12/2007 üfe ile 09/2007 dönemi üfe arasındaki oranlamadan çıkan katsayılar oranında artırsam nasıl olur.
Birde ekte göndermiş olduğunuz dosya ne dosyasıdır veya hangi programla çalışmaktadır. yardımcı olurmusunuz

open ofis dosyası. 2007/3 ve 2007/6 dönemlerini yeniden yapın. 2007/9 döneminide 2007/6 düzeltilmiş değerleri üzerine yapın.
not: mal katsayısı basit usule göre. diğer yöntemler için formül ilavesi yapabilirsiniz.

ama ben oen office kullnamıyorum acaba açarmı bu dosyayı.

enim olun sabrınızı sınamaya çalışmıyorum

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette.Gece gibi ol ayıpları örtmekte.Akarsu gibi ol keremde,cömertlikte.Ölü gibi ol öfkede,asabiyette.Toprak gibi ol tevazuda,mahviyette.Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol. MEVLANA"

"OoO" Open Ofisin simgesel gösterimidir. :) yukarıdaki programa ulaşabileceğiniz int.adresidir.

tüfe rakamlarının (-) çıktığı dönemlerdede enflasyon düzeltmesi yapılacakmı? bir bilen söylesin
3. dönemde düzeltme yapacak isek düzeltme ve stok katsayısına ihtiyaç var. Acele lütfen

tüfe değil üfe'yi kullanacaksınız. eğer 1. sınıf defter tutan kuyumcu iseniz evet her dönem enf.düzeltmesi yapılacak. eğer yukarıda verdiğim open office dosyasını indirirseniz kendinizde katsayıları hesaplayabilirsiniz.

açamadım şu open office dosyasını ne olacak şimdi? hazırda şu oranları tespit eden varmı acaba ;)

Yukarıdaki adresten lisans gerektirmeyen
oooc.png
prog.indiriver.

BASİT ORTALAMA DÜZELTME KATSAYISI =1.00962

TAŞIMA KATSAYISI =1,01943

KOLAY GELSİN

Buda exele çevrilmiş şekli. (çalışıp çalışmadığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.)