fonradar

7 Aydır Çalıştığım İşten Atıldım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik
2 Kas 2006
Mesajlar
25
7 aydır calıstıgım ısten sacma bı sebepdebn dolayı atıldım.ssk yok ozel bır hastane
 
başına gelen çok üzücü bir olayı, baştan savma ve özensizce bir şekilde bizlere aktarmaya çalışmışsın. bu da acaba işveren bu insanı neden çıkardı düşüncesinin cevabını bir nebze de olsa bana vermiş oldu. ben sana ne yapman gerektiğini biraz daha özenli bir şekilde anlatayım.

öncelikle işverenle uzlaşma yoluna git. eğer tatlı dilden anlamıyorlarsa açık açık tehdit et.

yok o da olmadı dersen öncelikle bir mesajındakinden daha ayrıntılı şekilde başına gelenleri dilekçe şeklinde kağıda dök. elinde orada çalıştığına dair deliller varsa, onların da fotokopisini koy. varsa şahitlerinin isimlerini ve telefonlarını da ekle. (ancak şahitlerin bundan haberi olmalı, yoksa inkar ederler ve sen zor durumda kalırsın) yazdığın bu dilekçeyi ve eklerini bölge çalışma müdürlüğüne iadeli taahhütlü gönder.

eğer iddian ciddi ise ve de delillerin sağlam ise çok çok büyük bir ihtimalle, bölge çalışma müdürlüğü araştırma için bir baş iş müfettişi görevlendirecektir.

Baş iş müfettişinin tanzim edeceği rapor muhtemelen senin lehine çıkacaktır. haklılığının ispatından sonra, işveren senin tüm tazminat haklarını sana ödeyecektir. (kıdem hakkın olmadığı için sadece ihbar tazminatı ödeyecektir) son olarak, girdiğin günden, çıkışının yapıldığı güne kadar olan tüm primlerin için ssk'ya bildirimin yapılacak ve ssk günlerinin gözükmesi sağlanacaktır. işveren senin ssk günlerinin borcunu ödemesi senin için önem arz etmez. önemli olan tahakkukun yapılması.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst