fonradar

7 de 7 Yapmak İçin Çalışma Önerileriniz ? Kaynaklar ?

canan_ieu

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Nis 2011
Mesajlar
319
Konum
İstanbul
arkadaşlar 7 de 7 yapmak için nasıl bir çalışma methodu ve kaynak önerirsiniz ? sizler sırasıyla nasıl çalıştınız ?
teşekkürler şimdiden
 
7/7 Yapanlar tatillerine devam ediyorlar sanırım... İş başı yaptıklarında eminim ki bizlerle paylaşacaklardır bildiklerini...
 
Merhabalar arkadaşlar,

2012 Aralık sınavında 7/7 yaptım sınavlara ilişkin tavsiyelerim;

1-Vergi ve denetim en zorlandığım dersler
Vergiye dersaneye giden bir arkadaşımdan edindiğim notlar ve gib sitesindeki mevzuattan çalıştım. Genellikle 4 soru sorulmakta 30 puanlık sorulardan birini tam yapıp diğer sorularda bildiklerinizi uygun bir dille yazmanız ve uygulama sorusundada birşeyler yapmanız halinde 50 alınabileceğinize inanıyorum.
Denetim dersine dehanın kitabı,geçmiş yıl sorularını analiz etmek, bu dersten geçmek için şahsi görüşüm konuları doğru tespitlerle yorumluyacak kadar özümsemek ve bol bol ezber yapmak.( Son yıllarda en zor sınavlardan biri haline geldi)
2-Finansal: Bu derse geçmiş yıl sorularını çözmeniz çok faydalı olacaktır. Gelirtablosu,Bilançoyu yetiştirmek için çok kasmayın yevmiye maddelerini doğru yapmak için soruları iyi anlamaya harcayın vaktinizi. Yevmiye maddeleri 75 puan, burda yaptığınız yanlış nedeniyle bilanço ve gelir tablosu,kapanış kayıtlarının tamamı yanlış olacağından puan kaybınız çok olacaktır.
3-Maliyet: Dehanın kitabı+Nalan akdoğanın kitabı çalıştığım kitaplar. Bu ders çalışması zevkli ama sınav sonuçları insanı şok eden bir ders. 100 beklerken 30-40 alabileceğiniz bir ders. Bol soru çözmenizi tavsiye ederim.
4-Hukuk: Arkadaşımdan edindiğim dersane notlarından çalıştım. Dersaneler geçmiş yılların sorularını ders notu haline getirmiş önceden sorulmuş 100 soru varsa aynı sorular soruluyor. Rahatlıkla geçilebilecek bir ders.
5-Mali tablolar analizi: Geçmiş yıllara ait soruları ve cevapları iyi analiz edin nasıl yorum yapacağınızın anahtarı geçmiş yıl sorularında.
Herhangi bir kitaptan çalışmadım geçmiş yıl soruları en önemli kaynağım oldu bu sınava hazırlanırken.
6-Meslek Hukuku: Dersane notlarından çalıştım. Kolay gözüken ama dikkat edilmesi gereken bir ders. Kanun ve yönetmelikleri iyi bilmek gerekiyor. Ezber dersi.

Genel olarak tüm derslerde kağıt düzenine ve yazınızın okunaklı olmasına dikkat etmek gerekli.Günde belkide 100 sınav kağıdı okuyan biri birde bizim karışık sınav kağıdımızı ve yazımızı çözmek için çok vakit ayıracağını sanmıyorum.

Yardımcı olabileceğim başka sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.
 
2012/3 de Sınava girerken 7/7 yapma beklentim yoktu fakat sınav sonrası 7/7 yapacağımı anlamıştım.

Sınav hazırlığında en önemli konulardan biri temelinizin ne kadar sağlam olduğu çünkü sorular üç aşağı beş yukarı üniversite yaşamı boyunca devamlı karşımıza çıkan aynı tipte sorular. Ben Lisans+ Y. Lisansı örgün okuduğum için başarımda büyük payın bu olduğuna inanıyorum. Sınava sadece 4 yıl açıktan okuyup girende var; sonuçta böyle bir durumda daha fazla emek harcamanız gerekecek.
Kaynak Konusunda tavsiyem DEHAnın kitapları gerçekten başarılı. 707 soru kitabı ise mutlaka olmalı. ekstra olarak takip edilebilecek kaynaklar
Maliyet: Yurdakul Çaldağ kolaylı zorlu bir dünya örnek var.Çözerseniz yararınıza olur.
Vergi Ozan Bingöl'ün internet sitesi buradaki sorulara mutlaka bakın,(kitabınıda alabilirsiniz.)
Meslek H. İnternette paylaşılan bir özet var 15-20 sayfa geçmeye yeterli oluyor.
Analiz Sayısal nasıl çözeceğinizi bilin yorumlar içinde çıkmış soruları okumanız yeterli olur.
Muhasebe Çalışmanıza gerek olmayabilir. Çıkmış sorulara bakın çok kitap istiyorsanız Dehanın kitabı yeterli ama ne istedikleri çok enteresan 80-90 beklerken 50 almışım.
Hukuk ve Denetime çok çalışamadım o yüzden öneride bulunamıyorum.
Sınav aralarını iyi değerlendirin ben bütün sınav aralarını arabada birşeylere bakarak geçirdim ve faydasını gördüm.
Forumu takip edin millet nasıl çalışıyor nelere çalışıyor kulak kabartın (ozan bingölün internet sitesini bu şekilde öğrendim)

Allah sınavlara giren herkese kolaylıklar versin
 
Son düzenleme:
Sayın Morego, elinizde bilgisayar ortamında not, soru, vb döküman varsa paylaşabilirmisiniz? veya [email protected] adresine gönderebilirmisiniz? Tekrardan tebrik eder, paylaşımınız için teşekkür ederim...
 
Üst