rıza özbek
Katkı Sunan Üye
Saygıdeğer forumdaşlar. KDV iadesi için yeminli mali müşavire program yedeği ile evrakları vermiştim. Şimdi karşıtlar geldi ve yeminli birkaç düzeltme istiyor. Şimdi ben işçilere verilen yemeği 730 Nolu hesapta muhasebeleştirmiştim. Yeminli de yok 720 nolu hesabın altında olacak diyor. adamı kırmak da istemedim.tek düzen hesap planında ben böyle bir uygulama ile karşılaşmadım. acaba kaçırdığım bir yer mi var? görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum. İşlerinizde başarılar dilerim.
720. Direkt İşçilik Giderleri Hesabı :
Bu giderler esas üretim gider yerleri ile ilgili olup, belli bir mamül veya hizmetin üretim maliyetine doğrudan doğruya yüklenebilen işçilik giderlerini kapsar. Bu giderler hangi mamül veya mamül grubu için harcandığı izlenebilen ve herhangi bir dağıtım anahtarına gerek duymadan, işçi başına düşen çalışma süresi ölçülebilen işçilik giderlerinden oluşur.
720. Direkt İşçilik Giderleri Hesabı :
Bu giderler esas üretim gider yerleri ile ilgili olup, belli bir mamül veya hizmetin üretim maliyetine doğrudan doğruya yüklenebilen işçilik giderlerini kapsar. Bu giderler hangi mamül veya mamül grubu için harcandığı izlenebilen ve herhangi bir dağıtım anahtarına gerek duymadan, işçi başına düşen çalışma süresi ölçülebilen işçilik giderlerinden oluşur.