7256 Bağkur Yapılandırma, İhya ve Borç Sildirme

Değerli forum üyeleri Ömer MERİÇ. *********** sitem üzerinden de değerli mükelleflerimizin sıklıkla sorduğu 7256 Bağkur affı hakkında bazı soruların cevabını buradan vermek için bu konuyu açtım. Bu konu altında yapılandırma ile ilgili tüm sorularınızı iletebilirsiniz.

7256 Bağkur yapılandırması nasıl olacak ?​

17 Kasım 2020 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 7256 Sayılı Yasa ile;
  • 2020/08 dönemi ve öncesi bağkur borçlarının gecikme zammı ve cezaları silinecek.
  • Başvurular için son tarih 31 Aralık 2020 olacak. 1 ay uzatılması bekleniyor.
  • Borcunuzu peşin ya da 6,9,12 ve ya 18 taksit seçenekleri ile taksitlendirebilirsiniz.
  • Başvuruları e-devletten online ya da başvuru formu ile herhangi bir SGK'ya yapabilirsiniz.
  • Taksit ödemeleri 2 ayda bir yapılacak.

7256 Bağkur ihya başvuruları başladı mı, hesaplama nasıl olacak ?​

01 Aralık 2020 tarihi itibariyle 7256 sayılı yasa kapsamında yeniden yapılandırma başvuruları başlayacak. 7256 Sayılı yasa ile çeşitli yasalar gereği dondurulan bağkur hizmet sürelerinin dondurulan yılın ve ayın primleri üzerinden yeniden yapılandırılması sağlanacak. Böylece normal zamanda çıkan borç en az %60-70 oranında indirimli çıkacak. Başvuruları E-devlet üzerinden ya da başvuru formu ile bağkur dosyanızın olduğu SGK'ya yapabilirsiniz.

7256 bağkur borç sildirme nasıl olacak ?​

Yasa ile verilen bir diğer hak isteyen borçlarını silebilecek. 2020/10 dönemi ve öncesi borçlar silinecek ve silinen bu günler ile ilgili hizmetler dondurulacak. Bunun için 01 Aralık tarihinden itibaren sildirme dilekçesi ile başvurarak sildirme hakkından yararlanabilirsiniz. Eğer başvuru yapmaz ya da borcunuzu yeniden yapılandırmazsanız zaten silme işlemi SGK tarafından otomatik olarak yapılacak.

Daha fazla bilgi, sorular ve tüm ayrıntılar ile başvuru formları için; **************** dilerseniz sayfamızı ziyaret edebilir dilerseniz bu başlık altında sorularınızı sorabilirsiniz.
SAYGILARIMLA. ÖMER MERİÇ
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın Ömer MERİÇ,

Lütfen mesajlarınızda ticari amaçlı / reklam amaçlı linkler yayınlamayınız. Aksi halde üyeliğiniz durdurulacaktır.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
 
Aslında bağkur ihya sonucu 1 kasım itibariyle yeniden borçlanmanın başlaması ne kadar doğru tartışılır.O ki böyle bir ihya var.En azından 31 Aralığa kadar dondur veya yapılandır, 1 ocak itibariyle tekrar başlat.Yılı tamamen ya iptal et ya da yeniden başlat..Öyle değil mi?
 
Evet haklısınız. Katılıyorum. Zaten düzenlemesinin şimdi çıkmış olması da ayrı bir tartışma konusu. Bir yerden Covid-19 yayılmasını engellemek amaç. Bir yandan da yapılandırma başvurusu için sıraya girenlerin hali içler acısı. sgkbilgisi com
 
Bağkur borç sildirme başvurusu e-devlet üzerinden yapılamıyor değil mi? Baktım ama yerini göremedim.
 
Bağkurun silinmesi için Dilekçe vermesek, otomatikman silinecek denilmekte ya, bence kurumun sitesinde bağkur formu varsa, o form dilekçesini e-devlet sistemine entegre etmek o kadar zor mu? entegre etseler, bir daha kurum formunu doldurup kuruma gitmek yada postahaneye mükellefi yada elemanı yollayıp posta attırmak ne kadar doğru bu pandemi sürecinde. Zaten kurumların saatleri değişti. işlemler pandemi sürecinde yavaş ilerliyor. bunun için kurumun biran önce elektronik olarak işlem yapmaya imkan tanıması gerekir.

Vergi dairesi nasıl interaktif üzerinden dilekçeler,yapılandırmalar, vs. diğer birtakım işlemleri e-sistem üzerinden işlem yapıyorsa, yapmana imkan tanıyorsa, Sgk kurumuda bence dilekçeleri, adres değişiklikleri vs diğer mevzualar için interaktif olarak e-sistemden yapmaya izin yaptırması gerekir.
 

Benzer konular

Üst