740 Hesabı ile İlgili

Üyelik
26 May 2009
Mesajlar
9
Konum
ankara
740 nolu hesabının sadece hizmet üreten firmalar kullanır diye biliyorum ancak üretim işi yapan firmalar 740 hesabını kullanabilir mi bu konuyu açıklarsanız sevinirim
not: firma sipariş üzerine üretim yapıyo ve üretimle ilgili montaj da işin devamı niteliğinde
 
Ynt: 740 hesabı ile ilgili

hayır yapamaz mal giriş çıkışları
stok vs.gözükmesi gerekir
 
Ynt: 740 hesabı ile ilgili

yani gider çeşitlerinde 740 kullanamaz mıyım? eleman montaja gittiğinde yemek gideri akaryakıt vb hiçbir şekilde 740 a gider gözteremem doğru mu anladım
 
Ynt: 740 hesabı ile ilgili

merhaba,
Yaptığınız iş nedir öncelikle onu söylerseniz daha doğru bir cevap alabilirsiniz.
 
Ynt: 740 Hesabı ile İlgili

yaptığınız iş ile ilgili olarak maliyet hesaplarından 740 ı kullanmanız THDP çerçevesi ve gider dağıtımları açısından pek uygun gözükmüyor.
 
Ynt: 740 Hesabı ile İlgili

Benim düşünceme göre kullanır eğer mamul imalatı hariç kastettiğiniz bir hizmetse neden olmasın.
 
Ynt: 740 Hesabı ile İlgili

Burda 730 u kullanabilirsiniz. 740 ı hiç karıştırmayın. Hizlmetle ilgili diye düşündüm. Hem üretim işletmesi olup hizmet veren (mamulle ilgili olmayan) işlt ler var çünkü. Direk yaptığınız iş ve mamulle ilgili bu. 730 kullanın derim
 
Ynt: 740 Hesabı ile İlgili

bence 730 kullanmak uygun olmaz. üretimi dolaylı olarak etkileyen bir durum yok. 760 olmasına bana pek mantıklı gelmedi açıkcası pazarlama amaçlı değil yapılan iş bence. burada en mantıklısı yine bence tabi 740 hizmet üretim maliyeti kullanmanızdır.
syg...
 
Ynt: 740 Hesabı ile İlgili

Hizmet verdiğiniz işlerde 740 hesabı kullanmanız daha doğru olur diye düşünüyorum. Örneğin eski bir su deposunu tamir ettiniz ve de sadece işçilik yaptınız karşı firmaya. bu durumda faturanızı hizmet bedeli oalrak düzenleyeceksiniz ve hizmet satışlarınıza gelir kaydedeceksiniz. bunun da maliyeti işçilerinizin ücreti ve varsa o işle ilgili diğer giderleriniz olacaktır. Bu durumda 740 hesap ve gelir tablosunda karşılığı satılan hizmet maliyeti daha doğru olacaktır.
 
Ynt: 740 Hesabı ile İlgili

740 hesap kullanmak Tekstilde ve benzeri iş yapanlarda olduğu gibi hem üretim hemde dışarıya fason işlem yapan firmalarda kullanılır.
Tabiiki işçilik ve diğer giderleri hangi iş için harcıyorsa o koda atmak gerekir.yani fason iş yapmışsa o işe ait işçilik,yemek ,sigorta vs.giderleri 740 a atmak gerekir. kendi ürünlerinin üretimini veya satış pazarlamasını yapıyorsa 730 ve 760 yapmalıdır.
 
Ynt: 740 Hesabı ile İlgili

Merhaba,
Eğer su depoları siparişe göre yapılıyorsa (yani ortada bir taahhüt varsa) 740 kullanılmalı, yok seri üretim yapılıp satışa sunuluyorsa 730 ve buna bağlı olarak diğer ilgili hesaplar kullanılmalıdır.
 

Benzer konular

Üst