97 nolu Kdv Tebliğ

Üyelik
25 Ağu 2005
Mesajlar
56
Arkadaşlar mükellefimiz telsimle anlaşması var ve cep telefonundan canlı sohbet hattı işletiyor.
Bu numaralar arandığında telsimle ay sonunda yapılan mutabakat çerçevesinde fatura kesiliyor.
Yalnız bu hatlar arandığında konuşan kişiler bizim bordrolu elemanımız değil ve bunlar kendi firmalarında bu konuşmaları yapıyorlar.
Bizede konuşulan toplam dakika karşılığı fatura ediliyor yalnız bu faturalar tevkifatlı olarak kesilmiyor matrah + %18 kdv şeklinde kesiliyor.
Sizce bu faturaların tevkifatlı olması gerekmezmi ? bence tevkifatlı fatura kesmeleri gerekir bize ama yinede çok emin değilim onlar tevkifatlı fatura kesmemesi bizi ileride maliyeyle sorun yaşatabilirmi herkese iyi çalışmalar dilerim.
 
Merhaba,
Bence 97 no'lu Tebliğ kapsamına girmeyecektir. Çünkü, tevkifat kapsamına girmesi için hem başkasının bordrosunda görünmeli hemde sizin sevk ve idareniz altında olmaları gerekli. Anlattığına göre, telefon operatörleri başkasının bordrosunda olması şartı yerine geliyor olmasına rağmen sizin sevk ve idareniz altında değiller. Kendi çalıştıkları firmanın sevk idaresi altında çalışmaktalar.
Eğer, hizmeti sizin işyerinizde sizin sevk ve idareniz altında yapıyor olsalardı durum değişecek ve yorumlamak gerekecekti.
 
Üst