A B C Sınavları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aday21

Katkı Sunan Üye
SMMM Olabilmek için yeterlilik sınavlarını vermek yeterli değilmidir? bu abc sınavları nedir, bu sınavlarada girecekmiyiz.

Ynt: A B C Sınavları

ABC sınavları lise stajyerleri içindir.SM belgesi almak içindir.

bc 2 yıllık ön lisans, c lisans mezunu olanlar içindir. smmm sınavlarını tamamlayıncaya kadar sm ruhsatı almak isterseniz size uyana girmek zorundasınız.

Staj Türü Mezuniyet Türü Sınav Türü Sınava Giriş Koşulu Geçer Not
SMMM Lisans ve Yüksek Lisans Mezunu SMMM Mesleki Yeterlilik Sınavı İki yıllık staj sürelerinin sonunda, staj değerlendirme notu 60 puan ve üzeri olanlara uygulanır.
C Grubu Lisans mezunu olup, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarında tüm haklarında da başarı gösterememiş Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Stajyerleri'ne uygulanır.
SM Ön Lisans Mezunu B Grubu Stajlarının ilk 2 yıllık süresi sonunda yapılır. Belli bölgelerde ve yılda 3 kez yapılır.
C Grubu Stajlarının 4 yıllık süresini dolduran ve B Grubu Sınavı'nda başarılı olanlara uygulanır.
Ticaret Lisesi Mezunu ve Maliye Meslek Lisesi Mezunu
A Grubu Stajlarının ilk 2 yıllık süresi sonunda yapılır. Belli bölgelerde ve yılda 3 kez yapılır.
B Grubu Stajlarının 4 yıllık süresini dolduran ve A Grubu Sınavı'nda başarılı olanlara uygulanır. Belli bölgelerde ve yılda 3 kez yapılır.
C Grubu Stajlarının 6 yıllık süresini dolduran ve A ve B Grubu Sınavları'nda başarılı olanlara uygulanır.

Konuyu pek anlamadım bana yardımcı olabilirmisiniz?
Ben 4 yıllık fakülte mezunuyum direk smmm sınavına girebiliyormuyum yoksa bu dediğiniz c grubu sınavınamı girmem gerekli.C grubu sınavına girmemin bana ne yararı olacak?Biraz detaylandırabilirseniz sevinirim.
Herkese İyi Çalışmalar...

burkay ' Alıntı:
Konuyu pek anlamadım bana yardımcı olabilirmisiniz?
Ben 4 yıllık fakülte mezunuyum direk smmm sınavına girebiliyormuyum yoksa bu dediğiniz c grubu sınavınamı girmem gerekli.C grubu sınavına girmemin bana ne yararı olacak?Biraz detaylandırabilirseniz sevinirim.
Herkese İyi Çalışmalar...

4 Yıllık fakülte mezunları abc sınavlarına girmez.
Siz ilk önce staj başlatmaya kazanırsanız, stajdan sonra, yeterlilik sınavına gireceksiniz.