Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Değerli arkadaşlar. A.Ş. Üyeliği olan bir ortak hissesini devrederek ortaklıktan ayrılıyor. A.Ş. için hisse devir sözleşmesi örneği verebilirmisiniz. Tşk.
Ananim şirketlerde genelde hisseler pay devri, devir sözleşmesinden ziyade , pay defterine işlenmesi ile
yapılır. Yapılan genel kurul toplantısında çıkarılan hazerun cetveliyle sicil ticaret müdürlüğüne bildirilir.
ancak genel kurul tarihine kadar satın alan ve satan arasında bir hisse devir sözleşmesi
yapılıp, daha sonra satın alan kişi şirket yönetim kurulu başkanlığına hisseyi satın aldığını
ve pay defterine kaydedilmesi talebini içeren bir dilekçe yazması uygun olur.
Çünkü yönetim kurulu ana sözleşmede aksine bir hüküm yoksa
satın alan kişinin pay defterine kaydından imtina edebilir.
bu da temettü hariç haklarını kullanmasını engeller.
Evet aynen sn. Gündüz 'ün belirttiği gibi , pay devri şirket pay defterine işlenmeden hüküm ifade etmez. Devir ilmuhaberi (Hisse devir sözleşmesi) yapılarak şirketin yönetim kurulu başkanlığına hitaben bir yazı yazılarak bildirim yapılır.
İlk genel kurulde hazirun cetveli tescil edildiği zaman da daha önce gerçekleşmiş olan devir tescil ve ilan edilmiş olmakla 3. şahıslar açısında da hüküm ifade eder.