A.Ş.Ortağı Sgk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ELENOR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ELENOR

Katkı Sunan Üye
A.Ş. ortağı ve aynı zamanda yönetim kurulunda; 01.10.2008 tarihi öncesinde şirketten 4a lı olarak gösterilmiş ve devam ediyor. Aynı şirketin yeni açılan farklı bir sgk. dosyasına nakil yapmak istiyoruz. Gün kaybı olmayacak.01.10.2008 sonrası şirket ortaklarının 4a sigortalılığı kesintiye uğrarsa 4b li olur. Nakil kesintiye uğratan hal midir?

Gün kaybı olmadan nakil olması kesintiye uğratan hal değildir, 4/b ye tabi tutulabilmesinde ki durum, yönetim kuruluna hissedar üye olarak seçilip seçilmemesi, .

yanlışım varsa arkadaşlarım düzeltecektir.

Ortak kurulduğundan beri ortak mı hiç yazmamışsın yoksa işçi iken 01.10.2008 öncesi şirkete ortak olup yönetime girmişse ve hala devam ediyor hiç boşluk yoksa sorun yok şimdilik ... Dosya değişikliği hiç boşluk olmadan bile olsa bence risk...

2008 öncesi A.Ş. kurucu ortağı ve yönetim kurulu üyesi; ben biraz araştırdım, maalesef nakil kesinti sayılan haller arasında görünüyor. Ama normal çalışan için nakil yapılınca aynı işv. işyerleri arasında iş akdi sonlanmıyor. İstisnası olabilir mi?

Nakil yaparken bir üye işyeri numarasından çıkarıp başka bir numaraya giriş yapıyorsun. Yani sgk işyeri numaraları farklı. Bu durumda kesintiye uğramış olur.

Nakil de ben hiç öyle bir sorun yaşamadığım şimdiye kadar.

Bahse konu duruma istinaden 2 tane yönetim kurulun üyesini takip ediyorum, sadece benim takibimde değilken birisi, 2 sene öncesi 3 günlük kesintiye uğramış.

Çıkışı yapılmış başka işyerine 3 gün sonra girişi yapılmış, 4/b ye aldırdım. çakışan günler işlemini yaptım. prim farkı iadesini aldık. şuan huzur hakkından devam ediyor.

Nakil de ben hiç öyle bir sorun yaşamadığım şimdiye kadar.

Bahse konu duruma istinaden 2 tane yönetim kurulun üyesini takip ediyorum, sadece benim takibimde değilken birisi, 2 sene öncesi 3 günlük kesintiye uğramış.

Çıkışı yapılmış başka işyerine 3 gün sonra girişi yapılmış, 4/b ye aldırdım. çakışan günler işlemini yaptım. prim farkı iadesini aldık. şuan huzur hakkından devam ediyor.

Doğru kesinti yapıldıysa 4a dan çıkıp 4b olmalı.