A.Ş Şirket Kurucu Ortakları İçin Süre Azaldı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferhat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
ANONİM ŞİRKET KURUCU ORTAKLARI İÇİN SÜRE AZALDI

Bilindiği üzere 5510 sayılı kanunun 4-b(3) maddesine göre Anonim Şirketlerin 01.10.2008 tarihine kadar BAĞKUR üyesi olan kurucu ortaklarının sigortalılıklarının devam etmesi için 1 Nisan 2009 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Başvuruda bulunmayanların sigortalılıkları ise 1 Ekim 2008 tarihi itibari ile sonlandırılacaktır.

Başvurular sigortalının bağlı bulunduğu il müdürlüğüne, ticaret sicilinden onaylattıkları sigortalılık belgelerini kendisi yada vekili tarafından üst yazı ile teslimi ya da taahhütlü posta ile yapılabilmektedir.

Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumunun ?Sigortalılık İşlemleri? ile ilgili 05.03.2009 tarih ve 2009/37 sayılı Genelgesinde ?Anonim Şirketlerin Yönetim Kurulu Üyesi Olan Ortakları? hakkındaki açıklamaları aynen aşağıdaki gibidir.

1479 sayılı Kanun?un mülga 24?üncü maddesi ile 01.10.2008 tarihinden önce anonim şirketlerin kurucu ortakları ve yönetim kurulu üyesi olan ortakları sigortalı sayılmakta iken, 5510 sayılı Kanun?un 4?üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (3) numaralı alt bendi ile 01.10.2008 tarihinden itibaren sadece anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları yönetim kuruluna seçildikleri tarih itibariyle sigortalı sayılmışlardır. Bu kapsamda sayılan kişiler, şirket yetkililerince yönetim kurulu üyeliğine seçildikleri tarihten itibaren en geç on beş gün içinde Kuruma bildirilecektir.

Anonim şirketlerde şirket ortağı olmayan yönetim kurulu üyeleri 4?üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılmayacaklardır.

OĞUZ ÖPÖZ

Ynt: A.Ş Şirket Kurucu Ortakları İçin Süre Uzatıldı

burda ne demek istedi anlamadım....

Ynt: A.Ş Şirket Kurucu Ortakları İçin Süre Uzatıldı

maksel ' Alıntı:
burda ne demek istedi anlamadım....

Sevgili formdaşım

Bilindiği üzere 5510 sayılı kanunun 4-b(3) maddesine göre Anonim Şirketlerin 01.10.2008 tarihine kadar BAĞKUR üyesi olan kurucu ortaklarının sigortalılıklarının devam etmesi için 1 Nisan 2009 tarihine kadar kuruma SSK'lı olarak devam etmek istedilerini belirten bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Başvuruda bulunmayanların sigortalılıkları ise 1 Ekim 2008 tarihi itibari ile sonlandırılacaktır.

Bundan sonrada 01.10.2008 tarihinden itibaren sadece anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları yönetim kuruluna seçildikleri tarih itibariyle sigortalı sayılmışlardır. Bu kapsamda sayılan kişiler, şirket yetkililerince yönetim kurulu üyeliğine seçildikleri tarihten itibaren en geç on beş gün içinde Kuruma bildirilecektir.

Ayrıca Anonim şirketlerde şirket ortağı olmayan yönetim kurulu üyeleri 4?üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılmayacaklardır.